28 de setembre de 2020 28/9/20

Des de gener, Puçol ve organitzant activitats dins del Pacte Contra la Violència de Gènere

Des de gener, Puçol ve organitzant activitats dins del Pacte Contra la Violència de Gènere - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Des de gener, Puçol ve organitzant activitats dins del Pacte Contra la Violència de Gènere - (foto 2)

  Les Corts Generals van aprovar al començament d'enguany el Pacte Contra la Violència de Gènere, i per tant des de gener de 2019, per llei, este tema ha passat a ser una competència dels ajuntaments. En el cas de Puçol, les mesures per a sensibilitzar, previndre i ajudar ja estan en marxa amb activitats entre estudiants, dones, grans esdeveniments, joves i mitjans de comunicació locals.

  Per a portar avant el Pacte Contra la Violència de Gènere, el Govern espanyol ha destinat diferents partides a cada població. A Puçol s'ha destinat un pressupost de 20.000 euros per al primer semestre de 2019, que està sent invertit en campanyes de sensibilització, tallers formatius per a treballadors i cursos per a tots els veïns.

  Al gener ja s'han realitzat cursos amb els alumnes adolescents de l'Institut d'Educació Secundària.

  Al febrer s'ha posat en marxa el servei d'atenció psicològica a dones víctimes de violència, un nou servei de l'Àrea de Benestar Social municipal.

  Al març, es presenta el Pacte Contra la Violència de Gènere dins la Setmana de la Dona i a més es realitzarà una àmplia campanya informativa coincidint amb la marxa de la Dona del diumenge dia 10.

  A més, estan programades una sèrie d'activitats per a diferents sectors de la població, entre elles: una «escape room» per als joves en l'Espai Jove (29 de març); un curs per a la taula de les víctimes (primavera); un taller de hip-hop amb elles com a protagonistes (abans de l'estiu); un concurs de fotografia en xarxes socials (al llarg de la primavera); jornades formatives impartides per les policies del poble; un taller de defensa personal...

  I, com a manera d'atendre directament persones amb problemes o dubtes, s'instal·larà un punt violeta en tots els actes a l'aire lliure, per a informar directament aquelles persones que desitgen assessorar-se amb discreció.

  De tot això s'anirà informant a través del botó violeta, una secció nova en les webs de les institucions públiques: Casa Cultura, X-Tu (Joventut) i web municipal.

  «De totes activitats realitzades s'anirà donant informació prèvia, perquè puguen participar tots els veïns que ho desitgen», apunta la regidora de la Dona, Mery Cortell. «I també recollirem imatges i notícies de totes estes activitats en els mitjans de comunicació locals, com Twitter, Facebook, WhatsApp i la pàgina web municipal, on hi haurà un botó violeta des del qual accedir a tota la informació vinculada al Pacte Contra la Violència de Gènere».

  Pujar