22 de gener de 2021 22/1/21

Estimulació per a malalts, respir per als seus familiars en Puçol

Estimulació per a malalts, respir per als seus familiars en Puçol - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Estimulació per a malalts, respir per als seus familiars en Puçol - (foto 2)
  Estimulació per a malalts, respir per als seus familiars en Puçol - (foto 3)
  Estimulació per a malalts, respir per als seus familiars en Puçol - (foto 4)
  Estimulació per a malalts, respir per als seus familiars en Puçol - (foto 5)

  Ja està en marxa la unitat d'estimulació per a veïns amb Alzheimer, Parkinson i altres malalties, i de respir per al seu familiar. Les activitats es realitzen tres matins a la setmana a l'Espai Social Martínez Coll. El servei té capacitat per a deu assistents i les famílies interessades a participar en este projecte han de dirigir-se a l'Àrea de Benestar Social, en l'antiga estació de Renfe.

  L'Alzheimer està cada vegada més present en les famílies i suposa un gran esforç atendre i cuidar a una persona amb esta malaltia neurodegenerativa, per la qual cosa cal prendre mesures que ajuden tant els malalts com als familiars encarregats d'atendre'ls.

  «La unitat d'estimulació i respir familiar desenvolupa activitats relacionades amb l'estimulació cognitiva, física i social de les persones usuàries, amb l'objectiu de potenciar la seua independència, autonomia personal i autoestima, alentint el procés neurodegeneratiu», explica Cristina Mateo, treballadora social a càrrec del Servei de Dependència.

  Paral·lelament, la unitat permet que els familiars que s'ocupen de la seua cura tinguen un descans, la qual cosa els permet evitar la sobrecàrrega de responsabilitats, la qual cosa contribuïx al fet que augmente el temps de permanència en el seu entorn familiar.

  «En definitiva, es tracta de millorar la qualitat de vida de les persones dependents i dels familiars que s'ocupen d'atendre-les», sintetitza José M. Esteve, regidor de Benestar Social.

  El servei té capacitat per a 10 persones i realitza les seues activitats tres dies a la setmana (dilluns, dimecres i divendres), de 10 a 12 del matí, a l'Espai Social dels Majors, i dos professionals graduats en psicologia i teràpia ocupacional s'ocupen d'atendre els assistents. 

  Pujar