elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Este mes d'abril torna la cultura segura a Puçol

Este mes d'abril torna la cultura segura a Puçol
  • A partir de la segona quinzena d'abril el públic serà el protagonista d'una programació que comença el dia 23 amb els premis Vila de Puçol i un concert gratuït de jazz

MÉS FOTOS
Este mes d'abril torna la cultura segura a Puçol - (foto 2)
Este mes d'abril torna la cultura segura a Puçol - (foto 3)
Este mes d'abril torna la cultura segura a Puçol - (foto 4)
Este mes d'abril torna la cultura segura a Puçol - (foto 5)

El saló d'actes de la Casa de Cultura ha sigut renovat este hivern: un nou aïllament acústic de fusta en les parets permet una millor sonoritat de la sala. Una millora que els veïns podran gaudir amb les actuacions quinzenals programades a l'abril, maig i juny, sota el títol Torna la Cultura.

Per al regidor José Mª Esteve, el més important és que «el saló d'actes de la Casa de Cultura torna a programar activitats i és una cultura segura: sempre respectant els requisits sanitaris que marca la llei, per la qual cosa l'aforament és reduït. Per a facilitar la compra d'entrades, hem habilitat la venda anticipada, sempre el dijous anterior a cadascuna de les quatre obres de teatre programades».

Torna la Cultura comença el divendres 23 d'abril , a les 20 hores, amb l'acte de lliurament dels   premis Vila de Puçol de pintura, poesia i literatura. A continuació, el concert de jazz  Sòlids, a càrrec d'Arantxa Domínguez i Ricardo Belda. Tots dos amb entrada gratuïta fins a completar aforament.

L'endemà, dissabte 24, a les 20 hores, el grup valencià L'Horta Teatre presenta la seua última obra: Familia normal, amb Verónica Andrés, Laura Pellicer i Rossana Espinós, dirigides per Pau Pons. El dilema de tres generacions de dones en una gran casa de poble, un patrimoni familiar que es plantegen vendre… encara que no totes estan d'acord. Venda anticipada d'entrades, a 5 euros, el dijous 22, de 17 a 19 hores, a la Casa de Cultura.

El dissabte 8 de maig, a les 20 hores, Cactus Teatre ens ofereix una preestrena exclusiva, l'obra L’abraçada dels cucs, protagonitzada i dirigida per Sergio Caballero, sobre un text de la coprotagonista Paula Llorens. Una de les propostes més recents del teatre valencià, ja que l'estrena oficial serà al maig en el Festival de Teatre d'Alcoi . Entrada a 5 euros, amb venda anticipada el dijous 6, de 17 a 19 hores.

Un modern clàssic dels escenaris i fins i tot del cinema espanyol arriba el dissabte 22 de maig, a les 20 hores. Olympia Metropolitana presenta la seua adaptació del mètode Grönholm. Una sàtira sobre els processos de selecció de personal que ja s'ha representat en 60 països i va guanyar el premi Max al millor text teatral, per a Jordi Garcelán. Esta versió compta amb Rebeca Valls, Diego Braguinsky, Jordi Ballester i Manu Badenes. Com és habitual, venda anticipada, a 5 euros, el dijous 20 de maig, de 17 a 19 hores.

Finalment, el dissabte 5 de juny, a les 20 hores, la Cia. presenta La vida comença hui. Un musical de Tonet Ferrer amb Aitor Caballer i Pepa Chamorro. Narra la història d'un compositor que ha perdut la inspiració i la recupera gràcies al suport de la seua mare. Venda anticipada el dijous 3 de juny, de 17 a 19 hores.

A més, esta primera campanya es completa al juliol amb la segona edició de Viu la Cultura en Viu, que tan bon funcionament va tindre el passat estiu. Hi ha programats huit esdeveniments gratuïts, a l'aire lliure, en la plaça del País Valencià, però als quals cal inscriure's prèviament: cinema, teatre i música formen part d'aqueix  menú.

Pujar