elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Espai Jove: Oci, diversió i formació per a joves a partir de maig

Espai Jove: Oci, diversió i formació per a joves a partir de maig
  MÉS FOTOS
  Espai Jove: Oci, diversió i formació per a joves a partir de maig - (foto 2)
  Espai Jove: Oci, diversió i formació per a joves a partir de maig - (foto 3)
  Espai Jove: Oci, diversió i formació per a joves a partir de maig - (foto 4)
  Espai Jove: Oci, diversió i formació per a joves a partir de maig - (foto 5)

  XTU reprèn les seues activitats a partir de maig amb tres projectes: primer, tallers de programació i de robòtica, disseny de videojocs i intel·ligència computacional; segon, activitats gratuïtes d'oci els divendres a la vesprada; i, finalment, formació a través de cursos oficials, en este cas de monitor d'activitats de temps lliure. Totes a l'Espai Jove i amb inscripció a través de la web de Joventut: www.xtupuçol.es.

  La Regidoria de Joventut reprèn el seu programa d'activitats dirigides als joves i centrades tant en l'oci com en la formació, sempre amb projectes desenvolupats en les instal·lacions de l'Espai Jove, respectant les limitacions sanitàries que hi haja a cada moment.

  La primera proposta són els tallers de robòtica i programació, que enguany compten amb tres edicions diferents: cursos bàsics de huit hores per a aprendre a manejar aplicacions i programes perquè els assistents creuen els seus propis jocs o fins i tot robots que obeïxen ordres. Només per a joves d'11 a 16 anys.

  El primer taller, titulat Dissenyem videojocs amb Scartch, s'impartix dilluns i dijous a la vesprada, els dies 10, 13, 17 i 20 de maig, de 18 a 20 hores. Tot el taller per 10 euros i 12 places disponibles. El termini d'inscripció està obert del 4 al 6 de maig, en la pàgina web de Joventut o en este enllaç.

  El segon taller, Robòtica amb MBOT, s'impartix els dies 4, 8, 11 i 15 d'octubre, també de 18 a 20 hores a l'Espai Jove. Les inscripcions, a 10 euros, del 28 al 30 de setembre en la web XTU Puçol.

  I el tercer taller estarà dedicat als Jocs de lògica i intel·ligència computacional. Se celebra a l'Espai Jove els dies 8 12, 15 i 19 de novembre, per 10 euros i amb 12 places disponibles. Les inscripcions en XTU Puçol.

  A més dels tallers, també tornen les activitats d'oci alternatiu per a adolescents: DAL’E (Divendres a l'Espai) són propostes gratuïtes per als divendres a la vesprada, sense inscripció prèvia, i de dos tipus: en línia abans de l'estiu i presencials a partir de setembre.

  Les dos propostes en línia comencen amb la Escape Room Virtual per al 28 de maig, un joc en el qual tens una hora per a trobar el «pacient zero». I el 12 de juny una jornada de competició amb diferents consoles i jocs de moda: Fortnite, Fifa i LOL.

  «Sí, són moltes coses, però és que teníem moltes ganes d'utilitzar l'Espai Jove no sols com a sala d'estudi, també per a l'oci i la diversió, encara que siga a poc a poc i amb algunes activitats en línia», apunta Ángela Santamaría, regidora de Joventut. «I, per descomptat, no oblidem la formació per a eixos joves que volen dedicar-se a treballar com a monitors de xiquets i joves, per als qui ja hem preparat el nostre primer curs oficial… encara que hi haurà més, això segur».

  Si el teu és treballar en campaments, escoles d'estiu, centres de vacances o activitats extraescolars i vols obtindre la titulació oficial de monitor de temps lliure, atorgada per l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), pren nota.

  El curs de Monitor de Temps Lliure Infantil i Juvenil s'impartix els dimarts, dimecres i dijous, del 14 de setembre al 14 de desembre, de 17.30 a 21.30 hores, naturalment a l'Espai Jove.

  Són 150 hores de teoria i 160 de pràctiques, per 155 euros i només hi ha disponibles 30 places. Així que atent al termini d'inscripció, que està obert del 10 al 24 de maig en la web XTU.

  En síntesi: a partir de maig, l'Espai Jove torna a programar activitats d'oci, diversió i formació per als joves.

  Pujar