elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els drons de l'institut de Puçol es preparen per a alçar el vol en la Fira Aèria

Els drons de l'institut de Puçol es preparen per a alçar el vol en la Fira Aèria
    MÉS FOTOS
    Els drons de l'institut de Puçol es preparen per a alçar el vol en la Fira Aèria - (foto 2)
    Els drons de l'institut de Puçol es preparen per a alçar el vol en la Fira Aèria - (foto 3)
    Els drons de l'institut de Puçol es preparen per a alçar el vol en la Fira Aèria - (foto 4)

    L'institut de Puçol està immers en dos projectes d'innovació que tenen com a protagonistes drons i robots. Dins del projecte educatiu La Fira Aèria estan realitzant un dron social que captarà imatges que veuran persones majors amb mobilitat reduïda a través d'unes ulleres de realitat virtual. El robot serà un dels protagonistes en l'obra de teatre que estan preparant i que forma part del projecte Programa la teua obra teatre robòtic.

    La quarta edició de La Fira Aèria ja alça el seu vol i la quinta edició de Programa la teua obra cada vegada està més prop de culminar-se. Ambdós projectes educatius van arrancar al novembre i en ells participen els alumnes de l'IES Puçol amb l'ajuda de la regidoria d'Educació.

    En La Fira Aèria, l'IES Puçol ha realitzat dos drons en esta segona participació. D'aquesta manera, els alumnes de 4t d'ESO han realitzat un projecte centrat a evitar i prevenir incendis d'una àrea de la localitat al mateix temps que protegix la seua flora i fauna. Anirà proveït d'una càmera que grave i envie imatges als agents responsables perquè prenguen les decisions pertinents en cas de ser necessari.

    En Programa la teua obra teatre robòtic, és el primer any que l'alumnat de l'institut de Puçol participa. Estan realitzant una obra de teatre, La pata del mono, en el que un dels actors és el robot que prèviament han hagut d'aprendre a programar. En el projecte han participat alumnes de 2n de Batxiller que s'encarreguen de la programació del robot, mentre que els participants del grup de teatre de l'optativa de castellà de 4t d'ESO i el programa d'aula compartida s'encarreguen de detalls com l'escenari o l'obra que s'interpretarà.

    L'obra comença amb el robot, que serà l'encarregat d'introduir la trama i l'inici de la representació. Es tracta d'un projecte interdepartamental en què han intervingut els departaments de Castellà, Tecnologia i Plàstica.

    Els projectes de l'IES Puçol estan molt avançats i evolucionen. Però els drons, curts i obres de teatre dels centres d'ensenyança de la província de València, Alacant i Castelló també volen i estan preparats per a projectar-se i representar-se.

    La Fira Aèria tindrà el seu zenit el 18 de maig amb el gran esdeveniment previst en l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la Universitat de València. Ací, els alumnes tindran un espai expositiu on compartir les seues idees i visions de futur a través de pòsters, estands, presentacions orals, vídeos i demostracions de vol. El 16 de maig serà l'esdeveniment per als centres d'Alacant i el 19 de maig a Castelló.

    La mostra de curtmetratges i representació d'obres teatrals de Programa la teua obra teatre robòtic està per concretar, però serà a finals de maig.

    Els projectes dels diferents centres que participen en La Fira Aèria en la província de València giren entorn de diferents problemàtiques o realitats: control de regadius o plantacions, turístics, neteja de platges, control d'incendis, drons policies, drons d'ajuda a persones amb capacitat reduïda i un llarg etcètera d'objectius que fan d'este projecte educatiu una base per a aportar solucions a les diferents realitats locals.

    A més dels alumnes de Montserrat, participen també 2.500 estudiants de València, Alacant i Castelló en el projecte de drons. En total, 76 centres educatius de la Comunitat Valenciana participen en La Fira Aèria. En Programa la teua obra teatre robòtic, 24 són els centres de les províncies de València i Alacant els que participen en esta nova edició.

    La Fira Aèria i Programa la teua obra teatre robòtic estan promoguts per la Universitat de València, el CEFIRE, Les Naus, la Universitat Miguel Hernández i El Caleidoscopio. Nombrosos ajuntaments de la comunitat han donat suport a les activitats des de les seues respectives regidories d'Educació, Cultura i Noves Tecnologies, refermant així el seu compromís per incentivar i fomentar el coneixement cientificotècnic entre els més jóvens.

    Pujar