elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Detingut a Puçol un perillós fugitiu que va assassinar dos policies a Ucraïna

Detingut a Puçol un perillós fugitiu que va assassinar dos policies a Ucraïna
  • Prenia mesures extremes de seguretat per no ser detectat per les autoritats i canviava contínuament de domicili, estant ara en una casa rural amagada a Puçol

MÉS FOTOS
Detingut a Puçol un perillós fugitiu que va assassinar dos policies a Ucraïna - (foto 2)
Detingut a Puçol un perillós fugitiu que va assassinar dos policies a Ucraïna - (foto 3)
Detingut a Puçol un perillós fugitiu que va assassinar dos policies a Ucraïna - (foto 4)

Agents de la Policia Nacional han detingut a la localitat valenciana de Puçol a un fugitiu, reclamat internacionalment per les autoritats ucraïneses, pel suposat assassinat de dos policies en una manifestació celebrada durant els disturbis esdevinguts a Kíev en l'any 2013.

Les investigacions policials van començar durant el passat mes d'abril quan es va tenir coneixement, a través de l'Agregaduría d'Espanya a Ucraïna, que aquest fugitiu podria trobar-se en la província de València, possiblement a la localitat de Puçol. A causa de la gravetat dels fets que se li imputen, el seu perfil d'elevada perillositat i la possibilitat que poguera reincidir en la comissió de delictes similars, se li va assignar la màxima prioritat a la investigació.

Les gestions dutes a terme pels agents van revelar que el fugitiu es desplaçava habitualment en transport públic per no ser detectat, trobant indicis del seu parador en diferents províncies en un curt interval de temps, concretament a Barcelona, ​​Madrid i València. A més, es va aconseguir determinar que aquesta persona havia estat residint en un pis de Puçol, on hauria tingut diverses habitacions llogades, canviant el seu punt de residència freqüentment per evitar la seua localització.

Amb l'avanç de les investigacions, es va tenir coneixement que portava diverses setmanes residint en una cabana aïllada situada en una zona rural remota de la mateixa localitat. Els agents van establir un discret dispositiu i van realitzar diverses gestions que van portar a la localització de la cabanya rural a la que estaria ocult i sent detingut poc després, quan es dirigia a una cafeteria.

Els fets pels quals era buscat es remunten a l'any 2013 durant els disturbis ocorreguts al centre de Kíev. El fugitiu, portant un rifle i una quantitat aproximada de 60 cartutxos, va obrir foc contra els policies presents causant la mort, com a mínim, a dos d'ells, encara que les autoritats ucraïneses desconeixen el nombre exacte d'agents ferits i morts per l'acció d'aquest individu.

Pujar