31 d’octubre de 2020 31/10/20

Desfilades, mercats ambulants, esport… El Mes de la Dona arranca amb molta força!

Desfilades, mercats ambulants, esport… El Mes de la Dona arranca amb molta força! - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Desfilades, mercats ambulants, esport… El Mes de la Dona arranca amb molta força! - (foto 2)
  Desfilades, mercats ambulants, esport… El Mes de la Dona arranca amb molta força! - (foto 3)
  Desfilades, mercats ambulants, esport… El Mes de la Dona arranca amb molta força! - (foto 4)
  Desfilades, mercats ambulants, esport… El Mes de la Dona arranca amb molta força! - (foto 5)

  El Mes de la Dona ha arrancat a Puçol amb molta força i complint les expectatives dels primers grups locals que han decidit aportar el seu granet d'arena a esta causa social. Entre ells, el partit Dona Joc, la desfilada de moda Dona Fashion o el mercat solidari de Col·lectiu de Dons, que ha aconseguit complir el seu doble objectiu: conscienciar sobre la importància del desenvolupament sostenible i contribuir a la lluita contra el càncer. I només és la primera setmana!

  La desfilada de moda organitzat per l'associació de dones Tyrius va reunir dimarts passat 3 de març a més de cent persones disposades a gaudir d'un espectacle protagonitzat per dones alegres, atrevides i de totes les edats. «Treballe amb dones reals per a ajudar-les a sentir-se bé amb elles mateixes, al fet que perden les seues pors... I esta és la setmana perfecta per a això», assegura Isabela Torrijos, responsable de la boutique La Marimandona.

  Amb peces i conjunts de la botiga local La Marimandona, i una acolorida decoració a càrrec d'Innovació Floral, les 10 models van realitzar tres passes sobre la catifa roja, amb conjunts de diferents estils i, per a finalitzar, una col·lecció de vestits de festa i altres peces dissenyades per a brillar en dies assenyalats.

  «L'objectiu sempre és secundar el comerç local i contribuir a esta causa social», comenta  Torrijos, que se sent «molt agraïda amb l'Ajuntament, pel seu suport, amb l'alcaldessa, per assistir i amb l'associació de mestresses de casa Tyrius, perquè me'l van oferir elles».

  L'endemà, el color i la creativitat van ser els protagonistes en el mercat sostenible i solidari organitzat per Col·lectiu de Dons. En ell, les sòcies de l'associació van mostrar la seua faceta més artística amb multitud d'articles de diferents formes, estampats i colors. Tots, elaborats per elles mateixes: quadres, xicotetes escultures, ventalls, cistelles, plats d'adorn…

  L'associació participa cada any en el Mes de la Dona i, en esta ocasió, volia fer una cosa diferent per a arribar al major nombre possible de dones en la població i complir, al mateix temps, amb dos propòsits importants. «El primer objectiu era conscienciar sobre la importància del desenvolupament sostenible», comenta Rosa Fernández, presidenta del col·lectiu, que destaca també la idea de «contribuir a la lluita contra el càncer», afig la responsable.

  I així ho van fer, gràcies a una àmplia oferta d'articles artesanals, que s'allunyen de la tendència consumista actual, i a una recaptació «de 500 euros, destinats íntegrament a l'Associació Contra el Càncer de Puçol», apunta la responsable. En definitiva, l'esdeveniment ha complit totes les seues expectatives: «va agradar molt el que ensenyem, la gent va col·laborar i gaudim d'una vesprada molt agradable», conclou Fernández.

  I girant cap a l'esport i la joventut, el dijous 5 de març va tindre lloc en el Poliesportiu Municipal l'esdeveniment Dona Joc: una exhibició de futbol sala i handbol protagonitzada pels equips femenins locals. El resultat, com era d'esperar, va donar la victòria a l'equip de futbol sala en el primer temps i, el d'handbol, en el segon, complint l'objectiu de tots dos: gaudir d'una vesprada divertida i original en el qual l'esport femení fora el protagonista.

  Pujar