elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Descobreix els tresors mediambientals de la Marjal dels Moros i la platja de Puçol

Descobreix els tresors mediambientals de la Marjal dels Moros i la platja de Puçol
  • Una tardor més, Acció Ecologista-Agró i l’Ajuntament de Puçol et convidem a descobrir els valors mediambientals de la Marjal dels Moros i els de la platja d’esta localitat de L’Horta Nord

  • Concretament, amb tres visites guiades gratuïtes: dos a la marjal (els diumenges 13 i 27 de noviembre), i una a la platja (diumenge 20 de noviembre)

  • Si vols participar, completa el formulari d’inscripció de l’activitat a la qual vols vindre. Però, afanya’t i apunta’t ja perquè les places són limitades

El pròxim diumenge 13 de novembre arranca una nova edició de la campanya Tardor a la platja de Puçol. I ho fa amb una visita guiada a la Marjal dels Moros, un xicotet però valuós aiguamoll que forma part de la Xarxa Natura 2000. Durant esta activitat passejarem per la zona litoral de la Marjal dels Moros, on observarem les seues aus, la seua vegetació i explicarem el seu patrimoni hidràulic.

Esta activitat, que repetirem el diumenge 27 de novembre, ens servirà també per a parlar de les activitats humanes que posen en perill la conservació del fràgil equilibri natural de la Marjal dels Moros. Este és el cas, per exemple, de l’erosió litoral provocada pel port industrial de Sagunt, la manca d’un mínim cabal ecològic d’aigua, la pressió dels polígons que l’envolten o l’acumulació de residus en séquies, canals i a vora mar.

A més d’estes dos cites amb la Marjal dels Moros, amb motiu de la campanya Tardor a la platja de Puçol també realitzarem una visita per a conéixer el projecte de restauració dunar impulsat per Acció Ecologista-Agró en este racó del litoral de L’Horta Nord. Durant esta activitat, programada per al diumenge 20 de novembre, també descobrirem la fauna i flora marina de la platja de Puçol amb el Club de Submarinisme Trotafons.

Les tres visites guiades començaran en la Gola de l’Estany a les 11.00 hores i finalitzaran a les 13.00 hores. Els grups seran reduïts i les places limitades. Per a participar recorda que has de completar el formulari d’inscripció de l’activitat a la qual vols vindre i rebre per correu electrònic la confirmació de la reserva de la teua plaça.

En cas de formular la inscripció i no tindre plaça al ser activitats d’aforament limitat, t’oferirem la possibilitat d’apuntar-te a la següent convocatòria.

Amb esta campanya, impulsada pel col·lectiu comarcal d’AE-Agró Horta Nord i l’Ajuntament de Puçol, volem aprofitar els recursos naturals d’esta platja per a diversificar i ampliar la seua oferta turística durant la tardor i l’hivern. I, per descomptat, gaudir de la platja i la marjal i connectar amb la natura a la vora de la mar.

LINK visita marjal: https://forms.gle/5FYbSrEvYSpuLNS18

LINK visita platja: https://forms.gle/UwAdbFNaufBf5kwf8

LINK 2a visita marjal: https://forms.gle/g2cNowUtz6WJJPkk6

MÉS FOTOS
Descobreix els tresors mediambientals de la Marjal dels Moros i la platja de Puçol - (foto 2)
Descobreix els tresors mediambientals de la Marjal dels Moros i la platja de Puçol - (foto 3)
Descobreix els tresors mediambientals de la Marjal dels Moros i la platja de Puçol - (foto 4)
Descobreix els tresors mediambientals de la Marjal dels Moros i la platja de Puçol - (foto 5)
Descobreix els tresors mediambientals de la Marjal dels Moros i la platja de Puçol - (foto 6)
Pujar