elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El col·legi Bisbe Hervàs aposta pel bosc mediterrani al seu pati

El col·legi Bisbe Hervàs aposta pel bosc mediterrani al seu pati
    MÉS FOTOS
    El col·legi Bisbe Hervàs aposta pel bosc mediterrani al seu pati - (foto 2)
    El col·legi Bisbe Hervàs aposta pel bosc mediterrani al seu pati - (foto 3)
    El col·legi Bisbe Hervàs aposta pel bosc mediterrani al seu pati - (foto 4)
    El col·legi Bisbe Hervàs aposta pel bosc mediterrani al seu pati - (foto 5)

    Durant el divendres 7 de febrer, la Brigada Municipal ha plantat una vintena d'arbres al pati del col·legi públic Bisbe Hervàs, una iniciativa conjunta de la direcció, els pares i l'Ajuntament de Puçol per a potenciar el projecte mediambiental del centre educatiu amb arbres autòctons cedits per la Generalitat Valenciana.

    La zona nord del pati del col·legi manca d'arbratge i, des de fa un temps, la direcció i els pares busquen fórmules per a millorar les zones d'ombra al costat de les pistes esportives.

    «El curs passat ja vam aconseguir sis arbres, encara que eren xicotets, els van portar en tests i es van instal·lar en un lateral de les pistes, però sense reg per degoteig, només els arbres», apunta la directora del col·legi, Silvia Josa.

    Enguany els tràmits han sigut molt ràpids. Aprofitant que el pare d'un alumne és tècnic forestal, el 31 de gener el centre va sol·licitar algunes espècies al viver de la Generalitat. El dilluns 3 de febrer, van confirmar que era el moment per a disposar espècies mediterrànies, per la qual cosa es va demanar a l'Ajuntament que s'ocupara del trasllat i de la plantació.

    «I hui divendres, la brigada està realitzant la plantació dels vint arbres nous, a més estem instal·lant un sistema de reg per degoteig que inclou també els sis del passat any. A partir del dilluns estarà tota la zona amb el reg en marxa», explica el regidor d'Educació, José M. Esteve. «És una sort poder obtindre arbres que en alguns casos superen els quatre metres i amb un diàmetre del tronc de quinze centímetres. El transport és més complex, però en poc temps lluiran molt més».

    Es tracta de diferents exemplars de freixe, roure i lledoner, totes espècies pròpies del clima mediterrani, que un parell de vegades a l'any s'extrauen dels vivers autonòmics per a ser utilitzats en repoblacions forestals.

    Pujar