12 d’agost de 2020 12/8/20

Paz Carceller arreplega a la Diputació la placa de Municipi Contra la Violència de Gènere

Paz Carceller arreplega a la Diputació la placa de Municipi Contra la Violència de Gènere - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Paz Carceller arreplega a la Diputació la placa de Municipi Contra la Violència de Gènere - (foto 2)
  Paz Carceller arreplega a la Diputació la placa de Municipi Contra la Violència de Gènere - (foto 3)

  Este dilluns 8 a la Diputació de València l’alcaldessa, Paz Carceller, ha arreplegat el guardó que oficialitza que Puçol forma part de la xarxa de 62 municipis protegits contra la violència Masclista. El consistori, al formar part d’este grup, es compromet a una sèrie de mesures contra la violència masclista alhora que rebrà beneficis com subvencions o recursos conjunts.

  L’alcaldesa, Paz Carceller, ha arreplegat hui la placa que ha atorgat la Diputació de València a cadascun dels 13 nous municipis adherits a la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere.

  Isabel García, diputada delegada d’igualtat, ha entregat este guardó al municipi de Puçol que junt altres com el de Sagunt, Llíria o Paterna s’han unit a esta associació que ja compta amb 62 municipis. Puçol ha aconseguit formar-ne part gràcies a mesures com un pla d’acció, una regidoria específica de dona i igualtat o estar integrat al Sistema VIOGÈN.

  Esta xarxa es va formar l’any 2018 amb la intenció de unir recursos i guanyar eficiència a l’hora de combatre la violència masclista. Alguns dels compromisos que adquirix la Vila de Puçol es formar a membres de la Policia Local i altres departaments del consistori, formar part d’un pla d’avaluació anual de les polítiques aplicades, realitzar campanyes com la de Només sí es sí: Puçol lliure d’agressions sexistes.

  A llarg termini, Puçol es compromet a tindre un equip d’atenció a les víctimes amb especialistes en psicologia, treball social i agents amb formació específica per atendre a les víctimes.

  En quant als beneficis Amparo Ferrer, responsable d’Igualtat destaca «ajudes econòmiques de la Diputació i de la Unió Europea per a combatre esta xacra, alhora que s’aprofitaran sinèrgies a l’hora de compartir recursos, informació, metodologies i accions, formar grups de treball o compartir campanyes de sensibilització».

  Per últim, Teresa Román, de Benestar Social assenyal que «Puçol prompte mostrarà amb orgull un senyal a l’entrada que comunicarà a totes les dones que som un municipi protegit contra la violència masclista».

  La Finestra de la Diputació de València

  La Finestra de la Diputació de ValènciaEntrar en el especial
  Pujar