Blanca Ruiz, campiona d'Espanya i amb plaça per a l'europeu

MÉS FOTOS
    Blanca Ruiz, campiona d'Espanya i amb plaça per a l'europeu - (foto 2)
    Blanca Ruiz, campiona d'Espanya i amb plaça per a l'europeu - (foto 3)

El 27 d'octubre, Blanca Ruiz obtenia la medalla d'or en el Campionat del Món de Karate per equips celebrat a Xile. Un mes després, esta esportista de 17 anys es proclamava campiona d'Espanya, també per equips, i al gener de 2020 va obtindre un bronze nacional en una categoria superior a la seua. Què serà el següent? Potser, una medalla en el pròxim campionat d'Europa, que se celebra a Budapest entre els dies 7, 8 i 9 de febrer i per al qual ja s'està preparant.

Després d'una temporada brillant en la qual s'ha penjat una medalla d'or mundial i una altra nacional, Blanca Ruiz va tornar a despuntar en el passat Campionat d'Espanya de Karate amb una actuació per equips que els va atorgar una tercera posició. Però el més destacable és que ho va fer en una categoria superior a la seua. «La categoria sènior és absoluta i es pot competir a partir dels 16 anys», explica la jove: «se selecciona als més preparats».

Així, malgrat no pertànyer a la categoria sènior, Blanca, juntament amb les seues companyes d'equip María Sanfrancisco i Rocío Huertas, van ser seleccionades per la federació per a acudir al certamen i, no contentes amb realitzar una competició excel·lent, van aconseguir obtindre la seua medalla de bronze.

La plaça per al Campionat d'Europa, no obstant això, la van aconseguir després de véncer en el mundial, en el qual «alguns països no van participar per la situació que hi havia a Xile, però hi havia 9 equips», explica Ruiz.

Ara, les joves han de viatjar a Madrid per a participar en la concentració que organitza la federació, juntament amb els millors karatekes del país, des del 30 de gener fins al 4 de febrer. I ho faran juntament amb Pepe Carbonell, entrenador del club al qual pertany, CD Kazokusport, perquè és també seleccionador nacional.

I, el dia 5, a Budapest, on Blanca, María i Rocío hauran de realitzar un kata amb complicats moviments de manera simultània. I si arriben a la final, representaran el mateix exercici però lluitant entre elles, realitzant el que en karate es coneix com bunkai. «Encara que és bastant complicat, perquè hi ha molts equips, intentarem guanyar el campionat», assegura la karateka.