elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La nit astronòmica es consolida com una cita estiuenca per a tots els públics a la platja

La nit astronòmica es consolida com una cita estiuenca per a tots els públics a la platja
  • Dins de les activitats d'Estiu Voramar, l'astrònom de Puçol Amadeo Aznar es va sumar a la programació de l'estiu a la platja amb una xarrada a la Sala Blava i una observació amb telescopis, en la plaça Rosa dels Vents

  • Respectant els aforaments establits, sala plena i llarga cua en la plaça fins al cap de mitjanit parlen de l'èxit d'esta proposta, que el protagonista ens explica

MÉS FOTOS
La nit astronòmica es consolida com una cita estiuenca per a tots els públics a la platja - (foto 2)
La nit astronòmica es consolida com una cita estiuenca per a tots els públics a la platja - (foto 3)
La nit astronòmica es consolida com una cita estiuenca per a tots els públics a la platja - (foto 4)
La nit astronòmica es consolida com una cita estiuenca per a tots els públics a la platja - (foto 5)

La jornada astronòmica va començar a les 19.30 hores amb una xarrada per a tots els públics sobre la cerca de vida extraterrestre.

Esta conferència va despertar l'interès de la gent perquè l'aforament de la sala es va completar.

Amadeo Aznar va fer un repàs de les tècniques de cerca de vida en altres planetes que des de mitjan segle passat s'estan duent a terme: des del llançament de missatges amb les sondes Pioneer, el projecte OZMA i SETI, l'experiment Miller o la detecció de més de 4.000 exoplanetes actualment. La xarrada va finalitzar amb una ronda de preguntes dels assistents.

La jornada astronòmica de Puçol va continuar amb una observació mitjançant telescopis des de la plaça Rosa dels Vents, en el passeig marítim.

Allí es van instal·lar dos telescopis de gran obertura i un tercer telescopi per a projectar la Lluna sobre una pantalla.

Més de 300 persones van poder observar Júpiter, amb les seues bandes equatorials i les seues quatre llunes galileanes. També Saturn amb el seu anell va poder ser gaudit pels assistents. Durant l'observació Amadeo va donar les explicacions de cadascun dels objectes observats.

L'observació va finalitzar a les 0.20 hores de manera exitosa, gràcies a la col·laboració de Protecció Civil i el personal de l'Ajuntament de Puçol.

Pujar