11 de desembre de 2019 11/12/19

Aprovat el pressupost municipal per a 2017

Aprovat el pressupost municipal per a 2017 - (foto 1)

  El 20 de desembre, el Ple municipal va aprovar el pressupost municipal per a 2017 amb nou vots a favor (PSOE, Compromís, Esquerra Unida i Pavalur), dues abstencions (Ciutadans i Ara Puçol) i sis vots en contra (Partit Popular). El pressupost total frega els 15 milions d'euros, xifra que suposa un augment de 615.000 euros respecte al de 2016.

  El pressupost de 2017 és equilibrat (els mateixos ingressos que despeses); s'ajusta a la Llei d'Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera; compleix la regla de la despesa, el límit del deute i la Llei de Morositat; manté el període de pagament a proveïdors entre 8 i 10 dies; afavorix l'activitat econòmica i l'ocupació; amplia els diners per a polítiques socials i d'ocupació, i, a més, respon a les demandes que tindrem en un altre any difícil per a les famílies amb menys capacitat econòmica, que patixen situacions de desocupació de llarga durada.

  Entre les partides destaquen els augments en el conveni de serveis socials, en les beques per a llibres, en els programes d'ocupació i el projecte estrela, destinat a dinamitzar el barri del Vallet gràcies al suport europeu.

  Per a Compromís “és un pressupost, per primera vegada, participatiu, potent, real i de destacat caràcter social, sense privilegis ni distincions i que es gestionarà íntegrament des de l'Ajuntament, mantenint la qualitat de tots els serveis i prioritzant les necessitats de les persones més desprotegides”.

  Per al PSOE, este pressupost “és la demostració que es poden atendre polítiques socials, pagar a proveïdors amb puntualitat, complir els requisits que marca la Llei i realitzar les inversions que ens han sol·licitat els veïns en el primer pressupost participatiu de la història”.

  Des d'Esquerra Unida “pensem que els pressupostos per al 2017 són pràctics i  equilibrats, atenent demandes reals de la ciutadania, les famílies amb necessitats econòmiques, serveis que es presten al municipi, educació i cultura, medi ambient, l'eliminació de les barreres arquitectòniques i la memòria històrica”.

  Pavalur ha votat a favor del pressupost i “de moment, compàs d'espera fins a l'adjudicació del concurs públic per al manteniment de les urbanitzacions que, com a prova de col·laboració, hi hem donat suport. Però queda un gran deute pendent: el carril per a vianants i ciclistes”.

  La seua abstenció en el vot l'explica Ciutadans perquè “enguany els pressupostos augmenten en 600.000 euros, una xifra destacable. Però els més beneficiats d’este augment seran les urbanitzacions, amb una dotació de fins a 390.000 euros; esta dotació suposa un augment del 60% respecte a anys anteriors”.

  En referir-se al pressupost, Ara Puçol preferix fer-ho amb ironia: “Pressupostos com a eina de transformació social? Deixa-ho estar, serà en una altra ocasió. Continuisme i adequació a l'administració electrònica”.

  Finalment, el Partit Popular ha votat en contra perquè “són els pressupostos de la incongruència; l'alcalde ha passat de voler eliminar la subvenció a les urbanitzacions a donar-los 390.000 €, un 61% més que l'any passat. Molt d’autobombo i poca preocupació per les persones. I pel que fa a les formes, lamentable”.

  ocultar
  Aprovat el pressupost municipal per a 2017
  Pujar