20 d’octubre de 2020 20/10/20

El PSVP porta el seu “tonteo” amb Ciutadans a la política municipal

El PSVP porta el seu “tonteo” amb Ciutadans a la política municipal - (foto 1)
  • Des de l'Ajuntament de Gandia, on l'acord del Botànic es trontolla, s'estarien acostant postures informals amb la formació taronja

Els acostaments entre el PSPV i Ciutadans s'aguditzen dia a dia. A nivell nacional, autonòmic i ara també a nivell local, quan es compleix poc més d'un any de les eleccions municipals en la Comunitat Valenciana. Un '*tonteo' liderat pel *president de la Generalitat i líder del PSPV, Ximo Puig, i el líder de Ciutadans en la Comunitat, Toni Cantó, els qui des de fa ja diversos mesos han mostrat la seua coincidència en diferents qüestions.

Tots dos representants han mantingut diverses reunions en les quals el consens és l'objectiu a complir malgrat les diferències polítiques que els distancien.Amb l'acord del Botànic trontollant-se en diversos ajuntaments i institucions per les contínues discrepàncies, aquest acostament no ha assegut del tot bé a Compromís, qui ha trobat un important punt de discrepància amb els socialistes arran de les decisions, per exemple, sobre els romanents de tresoreria, amb diverses acusacions mútues que han crispat l'ambient i les relacions.

La intencionalitat d'acostar postures és evident tant a nivell nacional com autonòmic, encara que no sols es queda ací. La política municipal també és protagonista d'aquests moviments, tal com ocorre a Gandia. En aquesta ciutat, capital de la comarca de la Safor, el govern format pels socialistes i els representants de Compromís no passa pel seu millor moment.

Les discrepàncies i les tibants relacions entre totes dues formacions porten allargant-se en el temps i van viure un dels seus moments més crítics amb les diferències ocasionades respecte a la possible construcció d'un hotel de luxe en primera línia de la platja. En aquest assumpte el responsable socialista divergia de l'opinió del seu company de Compromís, arribant a llançar missatges públics que es contradeien. Una prova més, l'última, d'una disparitat de criteris que fan activar moviments amb Ciutadans, tal com ocorre a Espanya i en la Generalitat.

Segons ha pogut saber elperiodic.com en consultar fonts directes, els socialistes i Ciutadans han mantingut un contacte informal durant l'estiu. De la mateixa manera que en el si del govern autonòmic, en la formació en discòrdia, Compromís, no ha assegut bé aquest acostament informal dels seus socis de govern amb un dels partits de l'oposició. Tant és així que fins i tot pot haver tibat alguna cosa més la situació en el govern gandiense, ja que ni els taronges ni Compromís estarien disposats a mostrar acostament.

El que reflecteixen aquests moviments és la clara tendència que han adoptat tant el PSPV com Ciutadans, mostrant uns certs acostaments que no garanteixen arribar a un consens final però que de moment disgusten als seus socis de l'acord del Botànic.

Pujar