30 de novembre de 2020 30/11/20

El PSPV-PSOE planteja incentius econòmics de 360 euros a l’any per a treballadors que vagen a treballar amb bicicleta o patinet

El PSPV-PSOE planteja incentius econòmics de 360 euros a l’any per a treballadors que vagen a treballar amb bicicleta o patinet - (foto 1)
  • El dirigent socialista destaca el canvi que ha patit la Comunitat durant els tres mesos de confinament, on “la contaminació s’ha situat en mínims acceptables per a la vida humana”

MÉS FOTOS
El PSPV-PSOE planteja incentius econòmics de 360 euros a l’any per a treballadors que vagen a treballar amb bicicleta o patinet - (foto 2)

El portaveu socialista d’Hisenda en Les Corts Valencianes, José Muñoz, i el portaveu de Mobilitat del grup socialista, Michel Montaner, han presentat una Proposició No de Llei (PNLL) en la qual s’insta el Consell a crear un incentiu econòmic específic a treballadors i treballadores que es desplacen fins al seu treball amb bicicleta o patinet. Aquesta iniciativa, que podrà aconseguir fins als 360 euros a l’any, cerca “fomentar l’ús del transport sostenible” i així avançar cap a una Comunitat “a l’avantguarda del nou paradigma social, econòmic i polític”.

En aqueix sentit, Muñoz, ha assenyalat la necessitat de “fer els paisatges urbans valencians més sostenibles” i, sobretot, “recuperar els espais que la ciutadania ha anat cedint als vehicles privats”. Així mateix, el dirigent socialista ha posat de manifest el canvi que ha patit la Comunitat durant els tres mesos de confinament, on “la contaminació s’ha situat en mínims acceptables per a la vida humana”, per la qual cosa la mobilitat sostenible ha de ser “un dels pilars imprescindibles en aqueixa nova normalitat millorada que volem construir”.

A més, en l’escrit es contemplen altres mesures com la deducció en el tram autonòmic de l’IRPF, amb un màxim de 300 euros, a “totes aquelles persones que es compren bicicleta, patinet o derivats motoritzats per a anar a treballar” i també a aquells que decidisquen comprar-los de segona mà, i s’insta el Govern d’Espanya que “faça el mateix en el tram de l’IRPF estatal”. Així mateix, per als qui opten per la per la reparació de bicicletes, patinets i derivats elèctrics demana una deducció de 100 euros en el tram autonòmic. En tots els casos, tal com reflecteix la iniciativa, seria aplicable a rendes inferiors a 24.000 euros a l’any. En la PNL es recullen altres propostes com a ajudes per a “fomentar la creació de pàrquing públics de bicicletes”.

Finalment, Muñoz, ha recordat que la Generalitat Valenciana ja ha fet els primers passos perquè la Comunitat siga un referent en mobilitat sostenible, “posant en marxa iniciatives per a trencar amb la dicotomia tradicional entre societat i naturalesa” i ha posat en valor el “gran potencial de la Comunitat Valenciana” per a adaptar els seus mètodes de transport a mitjans no contaminants “per les seues condicions climàtiques amb una mitjana de 300 dies de sol a l’any”. “Aquest canvi de model de mobilitat portarà amb si efectes molt positius per al medi ambient i la salut de les persones” ha conclòs.

Pujar