24 de setembre de 2020 24/9/20

El PSPV guanya les eleccions autonòmiques segons els primers resultats

El PSPV guanya les eleccions autonòmiques segons els primers resultats - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  El PSPV guanya les eleccions autonòmiques segons els primers resultats - (foto 2)

  La llista de Ximo Puig és la més votada en les eleccions autonòmiques amb el 9% dels vots escrutats en les meses electorals de la Comunitat Valenciana. Segons aquestes primeres dades, el PSPV guanyaria els comicis amb 26,60% dels vots al seu favor el que suposaria una victòria doble per als socialistes els qui també han sigut els més votats a nivell nacional.

  En comparació amb l'última cita dels valencians amb les urnes, els socialistes guanyen 6 escons més en les Corts Valencianes passant de tindre 23 als 29 a aquestes hores de la nit. Unes dades que facilitarien una reedició del Botànic per a altres quatre anys més.

  Com a segona força més votada el Partit Popular, els qui en aquests primers resultats se li atorguen el 18.80% dels vots emesos, és a dir, 20 diputats en les Corts. Li segueix la formació taronja liderada per Toni Cantó 17 diputats el que suposa 4 llocs més respecte a les últimes eleccions.

  Per part seua, els socis del Botànic s'estancen quedant relegats a un quart lloc amb 15 diputats, perdent quatre diputats respecte a aquesta legislatura. El 15,11% dels vots han sigut per al partit de Mónica Oltra.

  La gran sorpresa seria, amb aquest 9% dels vots recontants, per a Vox els qui entrarien al parlament valencià amb 10 diputats superant a Unides Podem que perd força i es quedaria amb 8 diputats, quan ara tenien 13.

  Aquests primers resultats donarien per al bloc d'esquerres 52 diputats i per al de dretes 47 diputats en les Corts Valencianes.

   

  Pujar