elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PSPV es compromet a donar més pes al sector primari valencià en Europa

El PSPV es compromet a donar més pes al sector primari valencià en Europa
  • Sandra Gómez confirma el seu compromís amb els agricultors i ramaders perquè tinguen més presència en la futura PAC

La candidata socialista a les Eleccions Europees Sandra Gómez ha apostat perquè “el sector primari valencià tinga més pes en la política agrària i ramadera europea perquè els nostres pobles, més enllà del turisme, tinguen una activitat econòmica forta i consistent”. Gómez s'ha manifestat en aquests termes durant la visita que ha realitzat a Morella de la mà del portaveu socialista a Morella i diputat, Rhamses Ripollés, en el marc de la campanya de les eleccions europees.

“Un dels objectius més importants dels socialistes és que pobles com Morella tinguen una dinamització econòmica molt important que els permeta tindre una activitat econòmica més enllà del que representa el turisme. Ací i en molts pobles de la nostra Comunitat va ser molt important durant la crisi de la covid la dinamització que van propiciar tant les ajudes com els ertes en totes les empreses i hui el nostre segon repte és, precisament, que el nostre camp, que el nostre sector primari de zones com aquesta com Morella, els Ports i el Maestrat, tinguen més pes en la negociació de la futura PAC europea”, ha manifestat.

Gómez ha recordat que en 2025 es negociarà la nova PAC europea. Una oportunitat, ha incidit, per a apostar fort per l'agricultura i la ramaderia valenciana i espanyola. “La nostra agricultura i ramaderia han de tindre més pes, han d'aconseguir la importància que els correspon a Europa i això es negociarà l'any vinent. Necessitem que el nostre sector primari estiga ben representat a l'hora del repartiment de les ajudes i subvencions que són vitals per a fer sostenibles econòmicament les explotacions ramaderes d'espais i pobles com aquests”, ha dit.

En aquest sentit, s'ha oferit com a “aliada. Una veu clara valenciana que puga fer arribar la realitat del nostre camp a les institucions europees i aconseguir solucions”. Gómez ha subratllat que el temps està demostrant que els partits d'ultradreta “no són la solució perquè tenen una aliança amb Lepen a França que manté una guerra oberta amb el nostre camp”. “A més, l'actual comissari europeu d'agricultura és d'ultradreta i lluny de solucionar o ajudar amb els problemes que té el camp, el que està fent és agreujar-lo. Per això necessitem una Europa amb una vista més progressista que aquest a peu de camp, dels xicotets propietaris i de qui realment treballa la terra i no sols dels grans propietaris”, ha finalitzat.

Per part seua, Ripollés ha ressaltat la importància d'aquestes eleccions europees. “Moltes vegades ens oblidem de la importància que ha tingut i que té Europa per a poblacions com Morella. Hem aconseguit moltes coses gràcies a Europa i Morella ha d'aconseguir moltes més en el futur. I ho aconseguirem amb més facilitat gràcies a una candidata socialista que està molt vinculada a Morella com és Sandra Gómez. Per això, demanem als morellans i morellanes que facen costat als socialistes en aquestes eleccions perquè Sandra Gómez té una connexió especial amb Morella, coneix els seus reptes i els seus desafiaments de futur”, ha assenyalat.

Ripollés ha assenyalat que Europa té dos camins. Un que implica posar a les institucions europees d'esquena a la gent com va succeir amb la dreta en la crisi, amb retallades i l'asfíxia a les empreses i als ajuntaments i un altre, com el liderat per Pedro Sánchez, que es va posar del costat de la gent, amb programes d'ajudes tant amb la covid com amb mesures extraordinàries per a combatre els efectes de la invasió russa a Ucraïna”, ha finalitzat.

Pujar