elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les províncies de València i Alacant passen de superar els 500 contagiats diaris al gener a no registrar ni una vintena a l'abril

Les províncies de València i Alacant passen de superar els 500 contagiats diaris al gener a no registrar ni una vintena a l'abril
  • Des que va començar la pandèmia s'han sumat més de 200.000 infectats en terres valencianes i 145.000 en les alacantines

L'evolució de la pandèmia del Coronavirus a les províncies de València i d'Alacant ha registrat una notable millora des d'el mes de gener passat fins al mateix dia de hui.

En totes dues províncies de la Comunitat Valenciana se sumaven en els primers dies de l'any 2021 més de 500 infectats nous, xifres que indicaven que la situació sanitària es trobava en un dels pitjors moments des de la seua irrupció.

El primer dia de l'any va registrar 539 contagiats a la província d'Alacant, 48.998 en total des de l'inici de la pandèmia; i 497 en la de València, amb 84.068 en total.

Aquestes dates posteriors al Nadal van suposar a la Comunitat un risc notablement elevat, per la qual cosa les restriccions es van imposar de manera urgent per a disminuir la incidència del COVID-19.

Amb la posada en marxa de les dures restriccions de mobilitat, de l'hostaleria, dels motius socials i de les reunions familiars i d'amics, la Comunitat Valenciana va aconseguir anar reduint progressivament els nous infectats en aquestes dues províncies.

Tant és així que, a penes quatre mesos després, ni la província de València ni la d'Alacant superen els 25 casos positius nous al dia.

Assenyalant les últimes dades oficials emesos per la Conselleria de Sanitat, d'ahir mateix, en la d'Alacant tan sols es van sumar 25 contagiats més i en la de València van ser 18. L'evolució positiva i encaminada cap al control també es detecta en els infectats totals en totes dues províncies, amb 145.196 en l'alacantina des de l'inici de la pandèmia i amb 201.598 en la valenciana.

Aquestes xifres oficials constaten que les restriccions han funcionat i han tingut la incidència que es pretenia en els contagiats diaris, fins i tot aconseguint reduir-los a dades mínimes com els que es detecten hui dia.

Pujar