19 d’octubre de 2020 19/10/20

Les propostes dels sindicats per a desbloquejar la situació dels MIR

Les propostes dels sindicats per a desbloquejar la situació dels MIR - (foto 1)

  El sindicat CSIF ha plantejat una bateria de propostes per a insistir a millorar les condicions del personal en formació resident en els serveis públics sanitaris. La central sindical ha recalcat les seues aportacions tant en el fòrum de negociació com per escrit a l'Administració, ja que considera que el plantejament d'aquesta última “resulta insuficient” i demostra “falta de voluntat d'aconseguir acords”.

  La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) subratlla la urgència de desbloquejar la situació del personal en formació MIR, EIR, FIR o PIR. Per aqueix motiu reclama a Conselleria de Sanitat Universal que convoque a una reunió imminent als membres del fòrum de negociació amb un esborrany per a resoldre la precarietat d'aquests col·lectius. “CSIF està disposat a reunir-se ja per a solucionar aquesta situació, especialment greu en la situació actual de pandèmia”, posa l'accent el sindicat.

  La central sindical ha presentat, per a accelerar la solució, una bateria de propostes concretes, com la percepció de trienni i productivitat per a aquests professionals en formació, la lliurança d'un dia addicional per cada diumenge o festiu o el desenvolupament de 105 hores d'en formació i no 40, com en l'actualitat, dins de la seua jornada laboral. D'aquest, el sindicat considera necessària la creació d'una comissió de seguiment departamental que vetle per l'aplicació d'aquestes millores i que rendiria comptes al fòrum.

  CSIF assenyala que, encara que la postura de Conselleria podria permetre que s'aconseguira un acord, no observa “voluntat” de fer-lo per part de l'Administració. La primera mostra consisteix en el fet que per a abordar la part de competència autonòmica no han fixat data per a una nova reunió, malgrat la gravetat de la situació.

  El sindicat demana que s'avance, com tard, a la setmana vinent aqueixa cita. També considera una contradicció que sí que haja anticipat la creació d'un subgrup de treball per a plantejar qüestions al Ministeri. La central sindical considera “útil” aqueixa postura, però insisteix que resulta molt més urgent que Conselleria negocie ja l'aplicació de les millores que són d'àmbit autonòmic

  CSIF, en aquesta conjuntura i per a tractar agilitar la solució, ha presentat el seu bateria de propostes concretes i específiques, que van molt més allà de les propostes de Conselleria. El sindicat recalca que la seua aplicació suposaria un pas avant decisiu per a dignificar les condicions laborals del personal en formació resident en els serveis sanitaris públics valencians.

  Pujar