29 de novembre de 2020 29/11/20

Cs proposa reformular el Pressupost i crear un fons de contingència de 3.000 milions per a lluitar contra el coronavirus

Cs proposa reformular el Pressupost i crear un fons de contingència de 3.000 milions per a lluitar contra el coronavirus - (foto 1)
  • Cantó reclama la Diputació Permanent de les Corts i advoca per augmentar els recursos contra la pandèmia reduint reduir despesa superflua

Ciutadans (Cs) ha proposat reformular el pressupost de la Generalitat amb l'objectiu de crear un fons de contingència de 3.000 milions d'euros per a lluitar contra el coronavirus. Així ho ha avançat el *síndic de Cs en Les Corts valencianes, Toni Cantó, qui ha sol·licitat la Diputació Permanent perquè comparega el president Ximo Puig i perquè es reordenen les partides de despesa amb la finalitat d'augmentar els recursos contra la pandèmia i reduir les despeses supèrflues.

El líder de Cs ha considerat “urgent” una reestructuració pressupostària per a aplicar mesures urgents que pal·lien els efectes d'aquesta crisi sanitària i ha defensat que aquest fons ha d'estar disponible des de l'1 d'abril. En aquest sentit, ha posat damunt de la taula la necessitat de “reduir el pressupost d'À Punt” i de “eliminar les conselleries que s'han demostrat incompetents com a Transparència, Habitatge o Innovació, que podrien estar integrades en l'organigrama perfectament com a secretaries autonòmiques”.

A més, Cantó ha advocat per eliminar despeses innecessàries com “les ajudes a dit a amics o familiars, les partides per a crear ens duplicats o quiosquets en els quals col·locar a endollats, les subvencions a associacions pantacatalanistes, les subvencions per a promoció del valencià o la publicitat institucional”.

“En una situació extraordinària, es necessita un Govern extraordinari. No val ni el pressupost, ni el govern que teníem abans”, ha afegit Cantó, al mateix temps que ha preguntat “quines mesures addicionals durà a terme l'Executiu valencià davant les noves mesures restrictives anunciades pel Govern”.

Pujar