1 de desembre de 2020 1/12/20

Cs proposa que À Punt incorpore continguts per a fomentar el turisme en la Comunitat Valenciana després de la fi del confinament

Cs proposa que À Punt incorpore continguts per a fomentar el turisme en la Comunitat Valenciana després de la fi del confinament - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Cs proposa que À Punt incorpore continguts per a fomentar el turisme en la Comunitat Valenciana després de la fi del confinament - (foto 2)

  El grup parlamentari Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes ha proposat que la radiotelevisió valenciana, À Punt, incorpore continguts per a fomentar el turisme en la Comunitat Valenciana una vegada finalitze l'estat d'alarma i es permeten de nou els moviments de població. “No hi ha dubte que el sector turístic és un dels principals motors de l'economia valenciana i que, en aquests moments, s'enfronta a una situació de paràlisi que pot prolongar-se mesos, amb un cost econòmic molt elevat”, ha assenyalat el diputat Fernando Llopis.

  “A més del turisme estranger que acollim, gran part del turisme nacional que ens visita procedeix d'altres punts de la pròpia Comunitat Valenciana, segons el Balanç Turístic de la Comunitat Valenciana 2019, que va registrar un increment del 5 per cent en els viatges i un 7,4 per cent en les pernoctacions de valencians en alguna de les tres províncies”, ha destacat el parlamentari.

  Per això, Llopis veu “necessari reforçar i dotar de programació de proximitat en els diferents canals de la radiotelevisió pública, amb un clar enfocament de promoció turística”, perquè, encara que ja existeixen continguts de tipus documental sobre rutes turístiques i gastronòmiques, “no és suficient”. A més, el parlamentari ha instat al Consell a “planificar una campanya de turisme que puga emetre's i exportar-se a diferents mitjans de comunicació públics i privats”.

  D'altra banda, el diputat Carlos Gracia, que es va reunir telemàticament amb el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha defensat que "cal invertir tots els recursos des d'una visió estratègica per a no deixar caure un sector turístic de referència que ens ha costat més de 60 anys alçar".

  En aquest sentit, ha recordat les propostes de Cs per a mitigar els efectes del tancament de l'activitat com "no cobrar taxes, ajornar impostos, ampliar els ERTE, descartar la taxa turística, eliminar burocràcia i activar un protocol de reobertura".

  Pujar