25 de setembre de 2020 25/9/20

Cs proposa impulsar un "pla urgent" per a eliminar el plàstic del mediterrani

Cs proposa impulsar un "pla urgent" per a eliminar el plàstic del mediterrani - (foto 1)
  • Del Pozo recorda que “cada any s'aboquen 57.000 tones de plàstic a la mar” i urgeix a “la implicació de tots per a afrontar el repte de la sostenibilitat”

MÉS FOTOS
Cs proposa impulsar un "pla urgent" per a eliminar el plàstic del mediterrani - (foto 2)

Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes ha proposat un pla urgent per a eliminar el plàstic de la mar Mediterrània i garantir la correcta gestió de tot tipus de residus. A través d'una Proposició No de Llei (PNL), el diputat Eduardo del Pozo ha demanat al Consell posar en marxa “campanyes de prevenció i conscienciació sobre la contaminació que pateix la costa mediterrània, a més d'augmentar les inspeccions i facilitar les llicències en les empreses i plantes de reciclatge”.

“La sostenibilitat és un dels reptes més importants als quals ens enfrontem i l'adequada conservació del medi ambient requereix, en aquests moments de la prevenció i implicació de tots”, ha assenyalat després de recordar que “cada any s'aboquen a doll i oceans 57.000 tones de residus, l'equivalent a llançar 33.800 botelles de plàstic a la mar cada minut”. “Sense plans d'acció eficaces, s'estima que la generació de residus es multiplicarà per quatre des d'ara fins a 2050”, ha afegit.

Per això, el parlamentari ha instat al Consell a reforçar els controls “també en les instal·lacions portuàries situades en la Comunitat Valenciana, per a assegurar que els residus generats en vaixells o recollits en la mar es retornen a terra per a la seua adequada gestió i reciclatge”.

A més, ha plantejat la possibilitat de “augmentar els cursos formatius en tots els llocs de treball relacionats amb el sector i l'ampliació de titulacions de Formació Professional per a la branca del sector del plàstic”.

Pujar