4 de desembre de 2020 4/12/20

Cs proposa la creació d'una comissió especial en Les Corts sobre el turisme per a impulsar mesures de recuperación

Cs proposa la creació d'una comissió especial en Les Corts sobre el turisme per a impulsar mesures de recuperación - (foto 1)
  • Carlos Gracia: “Necessitem mesures urgents de suport i reactivació ja que el *coronavirus afectarà greument el turisme”

El diputat de Ciutadans (Cs) en Les Corts valencianes Carlos Gracia ha proposat la creació d'una comissió especial en Les Corts sobre el turisme per a analitzar la situació del sector enfront del coronavirus i per a impulsar mesures de recuperació. L'objectiu és, segons ha explicat el diputat, “estudiar l'impacte econòmic de la crisi sanitària, analitzar l'eficàcia de les iniciatives implementades pel Consell i estudiar els escenaris futurs amb la col·laboració dels experts, els agents socials i els empresaris del sector”.

“El sector turístic valencià aporta el 14 per cent del PIB i el 15 per cent de l'ocupació de la Comunitat Valenciana està vinculat a l'ell”, ha subratllat Gracia, al mateix temps que ha lamentat que aquesta crisi sanitària “ha situat al turisme en la pitjor situació coneguda”. “És per això que, a fi de poder impulsar polítiques concretes per a la promoció i recuperació del sector, des de Cs hem proposat la creació d'una comissió especial”, ha afegit.

Aquesta proposta forma part del pla presentat per Ciutadans per a fer costat al turisme en la Comunitat Valenciana, que advoca per minimitzar els costos del confinament, per incentivar la demanda nacional i per adaptar l'oferta a la nova realitat. Entre les mesures concretes, Cs demana la condonació d'impostos al sector, la liquidació de les ajudes pendents i permetre que els consumidors canvien les dates dels seus viatges.

  

Pujar