14 de novembre de 2019 14/11/19

El programa electoral de Vox, en dotze propostes

El programa electoral de Vox, en dotze propostes - (foto 1)

  Aquest pròxim diumenge els espanyols passen per les urnes per a decidir el futur polític d'Espanya. Són moltes les propostes que plantegen les diferents formacions, sent especialment repetides aquelles referents a l'economia, l'educació i la sanitat.

  A continuació, repassem les principals propostes recollides en el programa electoral de Vox i defensades pel seu candidat Santiago Abascal en les últimes setmanes:

  • Sanitat: En el seu programa electoral concreten una reforma integral de la sanitat espanyola, apostant per una targeta sanitària única així com una cartera de serveis i calendari de vacunació també únic.
  • Sistema electoral: La formació planteja una reforma del sistema electoral actual perquè el vot valga el mateix sense dependre des d'on s'emeta.
  • Impostos: El partit d'Abascal proposa una important baixada d'impostos sobre la renda, i la fixació d'un imposat tipus únic del 20% fins als 60.000 euros anuals. A més, plantegen un reducció de l'IVA fins al 4% per a la compra d'aquells productes i fàrmacs infantils i geriàtrics.
  • Catalunya: És tema central de la campanya, i en aquest assumpte VOX es mostra taxatiu proposant la “suspensió immediata” de l'autonomia de Catalunya fins que hi haja una “derrota sense pal·liatius del colpisme”.
  • Llei de Memòria Històrica: En el seu programa electoral recullen la derogació de la Llei de la Memòria Històrica, en considerar que no s'ajusta a la realitat.
  • Immigració: En aquest assumpte, VOX es mostra taxatiu en la seua posició i proposa la deportació de tots els immigrants il·legals als seus països d'origen. A més, plantegen alçar “un mur infranquejable” a Ceuta i Melilla per a evitar l'entrada de persones.
  • Violència de gènere: La formació verda recull la derogació de la llei que empara a les víctimes de violència de gènere, al mateix temps que planteja la seua substitució per una llei de violència intrafamiliar. A més, demana la supressió de “organismes feministes radicals subvencionats”.
  • Família: En l'àmbit familiar si aconsegueixen representació en el govern es comprometen a crear un Ministeri de Família, i dotar a totes les famílies d'una prestació universal de 1000 euros per fill a càrrec.
  • Permís maternitat: Prolongació del permís de maternitat fins als 180 dies, podent augmentar-se a un any en el cas de fills amb discapacitat.
  • Educació: En matèria educativa, reclamen que l'espanyol siga la llengua vehicular obligatòria en tots els centres educatius d'Espanya i que per tant les cooficials queden com opcionals. A més, defensen el dret dels pares a triar la llengua en la qual estudia el seu fill.
  • Energia: VOX planteja el desenvolupament d'un Pla de l'Energia amb l'objectiu d'aconseguir l'autosuficiència energètica sobre les bases d'una energia barata, sostenible, eficient i neta.
  • Autònoms: per als treballadors autònoms prometen una quota de zero euros si els ingressos no arriben al SMI, i si supera aqueix llindar una quota de 50 euros en funció dels seus ingressos.

  Aquestes són només algunes de les propostes més destacades de totes les que es recull en el programa electoral de VOX de cara a les eleccions del pròxim 10 de novembre.

  ocultar
  El programa electoral de Vox, en dotze propostes
  Pujar