elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

VÍDEO | La primera tempesta de calamarsa de l'any causa danys a zones aïllades de la Foia de Bunyol

VÍDEO | La primera tempesta de calamarsa de l'any causa danys a zones aïllades de la Foia de Bunyol
  • AVA-ASAJA lamenta que les primeres pluges arriben tard i acompanyades de pedra, causant més pèrdues a vinyes, cítrics i caquis al camp valencià

La primera al front. Després de diversos mesos gairebé sense precipitacions, la primera tempesta esdevinguda avui va descarregar calamarsa en zones de cultiu aïllades de la Foia de Bunyol, principalment en els termes de Godelleta, Cheste i Chiva. Segons testimonis recollits per l'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA-ASAJA), la tempesta de pedra va ser breu en el temps i va causar danys agraris en àrees localitzades de vinyes, cítrics i caquis. De fet, hi ha associats que han presentat els primers informes a l'associació perquè els tècnics d'Agroseguro visiten les seues explotacions, periten els sinistres i abonen les indemnitzacions corresponents.

AVA-ASAJA lamenta que les primeres pluges “arriben tard i acompanyades de pedra, causant més pèrdues als agricultors que ja estan patint per la sequera i els sobrecostos”. Tot i això, constata l'organització agrària que en bona part de la zona afectada no hi ha hagut desperfectes en les produccions. Al contrari, considera aquesta aportació d'aigua “molt necessària i tant de bo continue plovent sense pedra, amb molta més quantitat i durant més dies perquè els cultius puguen recuperar-se del gran estrès hídric que pateixen”.

L'organització presidida per Cristóbal Aguado reitera que les mesures aprovades pel Govern per fer front a la sequera “amb prou feines beneficiaran el camp valencià i, en tot cas, únicament a certs cultius de secà, la ramaderia i l'apicultura, mentre que el regadiu valencià queda exclòs malgrat que els agricultors i les entitats de reg que empren aigües subterrànies han començat a regar tres mesos abans que l'any passat i han augmentat un 40% el consum d'aigua”.

Pujar