22 de setembre de 2020 22/9/20

Cs presenta una proposició per a evitar "els enchufismos" en l'Administració

Cs presenta una proposició per a evitar "els enchufismos" en l'Administració - (foto 1)
  • Cantó: “És molt preocupant que l'IVF aprovara la quitació del deute a un grup empresarial del qual Puig és accionista”

MÉS FOTOS
Cs presenta una proposició per a evitar "els enchufismos" en l'Administració - (foto 2)

“Ens sembla molt preocupant que l'Institut Valencià de Finances (IVF) aprovara la quitació del deute de més d'un milió d'euros a un grup empresarial del qual el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, és accionista”. Així s'ha pronunciat el síndic de Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes, Toni Cantó, després de conéixer-se a través dels mitjans de comunicació que “el Consell va aprovar per unanimitat fa uns mesos que el banc públic valencià poguera condonar aquest tipus de deutes”.

“Estava present Puig durant el ple del Consell en el qual es va prendre aqueixa decisió?”, ha qüestionat Cantó després d'insistir que “és imprescindible que el president done explicacions immediatament sobre aquest tema” perquè “no és ètic ni estètic que justament aquesta haja sigut l'única quitació que ha dut a terme l'IVF, i podria estar incorrent en greus irregularitats per un possible conflicte d'interessos”. A més, el portaveu ha instat a pronunciar-se sobre el tema als vicepresidents Mónica Oltra i Rubén Martínez Dalmau, “però únicament estan preocupats per repartir-se butaques i col·locar als seus”.

A més, Cs ha presentat una Proposició No de Llei (PNL) per a evitar el enxufisme en l'Administració Pública i garantir els criteris de mèrit i capacitat en l'accés a llocs del Consell. “Veiem necessari implantar aquest tipus d'iniciatives en l'Administració valenciana després de veure com el tripartit ha augmentat el nombre d'alts càrrecs i assessors en un 34 per cent respecte a l'anterior legislatura”, ha assenyalat després d'explicar que “Cs proposa que un 40 per cent del sou d'aquests càrrecs vaja vinculat a objectius”.

Pujar