elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cs presenta un pla de defensa del col·lectiu de persones transgènere que rebutge discursos excloents i discriminatoris

Cs presenta un pla de defensa del col·lectiu de persones transgènere que rebutge discursos excloents i discriminatoris
  • Amb motiu del Dia de l'Orgull, Jesús Salmerón proposa un programa d'inserció sociolaboral amb itineraris personalitzats d'orientació i formació

Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes ha presentat, amb motiu del Dia de l'Orgull, un pla de defensa que reafirme el compromís pels drets del col·lectiu LGTBi, especialment de les persones transgènere, i que rebutge discursos excloents i discriminatoris.

Tal com ha destacat el diputat Jesús Salmerón, “és indubtable que, en les últimes dècades, hi ha hagut un important progrés en matèria de protecció d'aquest col·lectiu” però, ha insistit, “encara queda molt camí per recórrer fins a aconseguir la plena igualtat”.

Per això, el parlamentari ha instat al Consell a implantar un programa d'inserció sociolaboral, “dirigit especialment a les persones transgènere, que incloga itineraris personalitzats en orientació, formació i qualificació professionals”. “El col·lectiu s'enfronta diàriament a multitud de situacions conflictives però que són mera rutina per a la resta de la societat, com ara utilitzar una targeta de crèdit, practicar un esport, usar un bany públic o obtindre el DNI”, ha manifestat Salmerón, qui ha ressaltat que “aquestes dificultats s'agreugen encara més en el pla laboral”.

Segons el portaveu de Cs en les àrees de Drets Humans i LGTBi, la taxa de desocupació entre el col·lectiu trans aconsegueix el 85 per cent, “i la inserció laboral és encara més àrdua per a les dones transsexuals, que solen rebutjades en quasi qualsevol professió on la precarietat ja és habitual”.

En aquest sentit, Salmerón ha insistit a “continuar destinant tots els recursos necessaris per a evitar l'exclusió social del col·lectiu” i per a “facilitar la visibilització i la denúncia de qualsevol mena de situació discriminatòria”

Pujar