elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Preocupació en la Comunitat pel repunt de contagis que deixa la ‘ona jove’

Preocupació en la Comunitat pel repunt de contagis que deixa la ‘ona jove’
  • Sanitat assegura que quasi la meitat dels últims casos s'han produït en joves entre 15 i 29 anys

En tan sols set dies, la Comunitat Valenciana ha duplicat els contagis de covid en passar de 4.877 casos positius el passat 30 de juny a 10.901 a data d'ahir, 6 de juliol, segons les dades que facilita la conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

De fet, segons la Generalitat Valenciana el 49,4% dels casos registrats en l'últim mes s'ha produït en joves entre 15 i 29 anys. I la franja d'entre 20 i 24 anys és la que major percentatge representa, amb el 19,3%, la qual cosa suposa una incidència acumulada de 930 casos per cada 100.000 habitants.

Afortunadament aquest repunt en la xifra de contagis no s'està traduint, segons el departament que dirigeix la consellera Ana Barceló, en una major pressió hospitalària. No obstant això, segons la vicepresidenta Mónica Oltra,  hi ha hagut casos de persones que no eren majors i que ha estat en l'UCI, arribant a tenir conseqüències greus, algunes d'elles irreversibles.

Ana Barcelo també va assenyalar durant l'última setmana que “continua preocupant-nos la rapidesa amb la qual s'estan estenent els contagis, sobretot entre la població més jove”. Per tant, ha insistit en “la importància de continuar prenent les màximes precaucions i actuar amb la major responsabilitat. Només amb l'esforç de tota la ciutadania, com hem fet fins ara, podrem controlar la pandèmia”.

De fet, les persones de 15 a 29 anys són ara les més vulnerables al no estar vacunades. I és precisament en aqueixa franja d'edat on s'estan registrant el major nombre de contagis.

Els viatges de fi de curs, amb diversos macrobrotes de 102 contagiats a Mallorca, 50 a Salou i 27 a Lloret de Mar, més el macrobrote de Benicàssim en el qual s'han comptabilitzat 59 contagis, la majoria entre 15 i 25 anys, dels quals 43 són primers casos i 16 casos secundaris, és a dir familiars.

Estudien noves restriccions

Amb el augment desbocat dels contagis aquestes últimes setmanes, especialment entre els joves, moltes comunitats autònomes estan tirant marxa arrere en les restriccions.

En la Comunitat Valenciana podria succeir el mateix a partir de la setmana que ve, en concret de el 15 de juliol, tal com ha reconegut el president de la Generalitat, Ximo Puig, qui ha anunciat que avui dimecres s'estudiarà la situació en profunditat la situació per a prendre decisió en funció de com evoluciona la pandèmia.

13 brots en una setmana

En els últims set dies, Sanitat ha notificat tretze brots a L'Eliana amb 18 contagiats de caràcter social, en Alcàntera del Xúquer amb 11 contagiats de caràcter social, el macrobrote de Benicàssim, un macroborte d'àmbit educatiu a Sot de Ferrer amb 10 contagiats, un altre a Mislata amb 13 positius en l'àmbit educatiu, un altre brot de 10 positius a Betxí de caràcter social, també 10 positius a Guadassuar en un brot d'origen social, ademas de sis brots a València, un d'àmbit educatiu amb 14 contagiats, i sis d'origen social amb 12, 13,10, 11 i 16 contagiats.

 

Pujar