elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Localitzats 4 magatzems il·legals a València i intervingudes 56,6 tones de garrofa i 2 d'ametles

Localitzats 4 magatzems il·legals a València i intervingudes 56,6 tones de garrofa i 2 d'ametles
  • Els magatzems il·legals es trobaven a Montserrat, Alfarp, Llombai i Montroi

  • Una persona ha estat detinguda i altres 6 seran investigades

La Policia de la Generalitat, Unitat de la Policia Nacional adscrita a la Comunitat Valenciana, ha intensificat, des del passat mes d'agost, els operatius de vigilància i control de la traçabilitat de productes hortofructícoles amb l'objectiu de prevenir el robatori en explotacions agrícoles, el comerç il·legal en establiments o magatzems, així com evitar la contractació il·legal de treballadors.

Els controls s'han centrat en els magatzems de garrofes i ametlles, coincidint amb la campanya de recollida d'aquests dos productes.

Des de mitjans d'agost fins a mitjans d'octubre, la Policia de la Generalitat informa que s'han localitzat 4 magatzems il·legals en els municipis de Montserrat, Alfarp, Llombai i Montroy.

A més, entre els magatzems investigats, s'ha detectat diverses irregularitats, com no tenir els deguts permisos o llicències, dedicar la seva activitat a una altra diferent a l'autoritzada o presentar greus irregularitats en la comercialització dels productes.

Com a resultat d'aquestes actuacions s'han intervingut 56,5 tones de garrofa i 2 tones d'ametlla, en diferents magatzems de les províncies de València i Castelló, a més de realitzar comprovacions sobre la procedència d'altres 1.147 tones d'aquests fruits.

Així mateix, una persona ha estat detinguda i altres sis estan sent investigades per diversos delictes com apropiació indeguda, falsificació de documents o furt.

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha lloat les actuacions de el dispositiu policial i ha celebrat "que s'intensifiqui el control sobre la producció d'un dels puntals de l'exportació agrícola valenciana".

La Comunitat Valenciana és la principal productora mundial de garrofa, un llegum que ha quintuplicat el seu preu en els últims anys, sent cada vegada més cotitzada per les seves múltiples usos (alimentaris, farmacèutics, culinaris, cosmètics, etc.) i propietats (energètiques, digestives , minerals, antioxidants, etc.).

Un cop finalitzada aquesta campanya es començaran altres de control de traçabilitat d'altres productes, com cítrics, a la província de València i Castelló, i raïm, a la d'Alacant.

Els operatius desplegats per realitzar aquestes tasques estan integrats per equips multidisciplinaris, al costat dels equips ROCA de la Guàrdia Civil, entre els quals cal destacar la col·laboració dels equips de Llíria i Sueca; la Policia Nacional; Policia Local; Inspecció Provincial d'Ocupació i Seguretat Social, i inspectors de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

Pujar