29 de novembre de 2020 29/11/20

Podem reclama la compareixença d'Oltra perquè informe sobre adequació plantilles i situació en geriàtrics públics

  El grup parlamentari Podemos-Podem ha presentat en Les Corts Valencianes una petició de compareixença dirigida a la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, perquè informe sobre l'adequació de les plantilles de personal de les residències públiques geriátricas de la Comunitat Valenciana per a donar assistència de qualitat als interns, segons la iniciativa, que subscriu la portaveu adjunta d'aquest grup, Fabiola Meco.

  Així mateix, Podem sol·licita a Oltra que explique les actuacions del Consell davant les reclamacions sobre la situació d'ancians. Meco pretén que Oltra informe a Les Corts respecte a l’ estat en l'actualitat en les residències públiques, pel que fa a les plantilles i si aquestes són les adequades, així com si s'arbitren controls de qualitat.

  La diputada ha recordat que en el passat període de sessions ja va preguntar en Les Corts Valencianes a la vicepresidenta per la situació de la residència de Carlet (València), en la qual s'han denunciat casos de desatenció a ancians.

  En aquella ocasió, Meco es va referir a “les persones que no tenen gens, per no tenir no tenen ni els qui els visiten en residències públiques on avui estan vivint; són els ‘indigents amb sostre’”.

  Podem vol conèixer els protocols d'actuació, si des de l'Administració autonòmica se supervisen aqueixos centres, si els remeten informes, si algú els avalua i sobretot si actua: si l'Administració vigila com es cuida i atén als residents, i ha explicat que ara reclamen que Oltra informe de la situació general, perquè podrien estar donant- se situacions similars en altres centres.

  En este sentit ha recordat la situación del centre de majors Altabix, a Elx, aon familiars d’ usuaris d’ esta residencia han creat una associació per a exigir la millora de les condicions de vida dels seus residents.

  Pujar