elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Podem inclou en els pressupostos 350.000 euros per a projectes de lluita contra el canvi climàtic

  Podem ha inclòs en els pressupostos a través d'una esmena aprovada en la comissió d'Economia de Les Corts Valencianes una dotació de 350.000 euros per a finançar projectes de lluita contra el canvi climàtic, que es gestionaran des de la Conselleria d'Agricultura i Medi ambient però que estan dirigits eminentment a les entitats locals.

  Segons ha explicat la portaveu de Medi ambient de Podem, Beatriu Gascó Verdier, es tracta d'una mesura que complementa el treball que haurà de dur a terme la futura Agència de Canvi Climàtic que hauria de crear-se a través de la llei forestal.

  Així mateix, els fons que Podem volia que es destinaren a la creació de l'Agència Valenciana de Residus a través d'una esmena al projecte de llei d'Acompanyament que no va prosperar s'aplicaran ara a dur a terme estudis, recerca i divulgació sobre iniciatives de reducció, reutilització i reciclatge de residus així com mesurades de recollida selectiva de matèria orgànica per un valor de 300.000 euros.

  Igualment, s'han incorporat millores per a les infraestructures destinades a associacions protectores d'animals i divulgació de la llei de benestar animal.
  També, per a la recerca en la lluita contra la Xylella s'inclouran a proposta de Podem a través del IVIA 350.000 euros.

  D'altra banda, en la secció d'Economia Sostenible les esmenes de Podem aprovades estan enfocades a aconseguir els objectius del Acord del Botànic que no estaven reflectits en el projecte de llei de pressupostos, segons ha destacat el diputat Pepe Almeria.

  D'aquesta manera, s'ha aprovat un increment de 2 milions d'euros per als instituts tecnològics. En aquest sentit, el diputat ha explicat que s'ha esmenat el pressupost per a poder disposar d'un adequat nivell de fons directes de Generalitat en la convocatòria anual de projectes d'innovació del Suport per Objectius, que es va estimar en 20 milions d'euros per Redit i que ha sigut dotada amb 15 milions en el projecte de pressupost.

  També ha prosperat una esmena per a l'impuls d'una gran plataforma online per al xicotet i mig comerç de la Comunitat, «un marketplace que permeta la relació de venedors i compradors amb la finalitat de realitzar transaccions comercials per internet», segons ha assenyalat, i una altra per a facilitar l'accés dels taxistes a les ajudes per a la compra de vehicles elèctrics.

  Podem també ha canalitzat les demandes de la Confederació de Cooperatives i la seua visió sobre els programes que afecten el cooperativisme valencià, donant un impuls important a l'associacionisme.

  Pujar