5 d’agost de 2020 5/8/20

La Pobla de Vallbona es prepara per a viure les millors festes per commemorar el 9 d’Octubre

La Pobla de Vallbona es prepara per a viure les millors festes per commemorar el 9 d’Octubre - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  La Pobla de Vallbona es prepara per a viure les millors festes per commemorar el 9 d’Octubre - (foto 2)

  Del 7 al 9 del present mes, l'Ajuntament de la Pobla de Vallbona ha organitzat una sèrie d'actes festius amb els quals desitja implicar a tota la ciutadania en les celebracions entorn del 9 d'Octubre. Durant aqueixos tres dies, el poble retrocedirà en el temps per a oferir al públic assistent una recreació històrica de l'època medieval, que comptarà amb la presència del mateix Jaume I i la seua esposa, Na Violant d'Hongria. El dilluns, 9 d'Octubre, es llegirà la 'carta pobla' (a partir de les 13:30 hores), després què una desfilada cívica (amb totes les associacions festeres i ciutadans) recórrega els carrers del municipi.

  Al llarg de les tres jornades s'aniran succeint les activitats lúdiques i d'entreteniment: danses, exhibicions de falconeria, combats entre cavallers, competicions de tirs amb arc, actuacions de contacontes, bufons i joglars, música amb tambors, desfilada de tropes i malabars amb foc. A més, un Mercat Medieval permetrà als visitants adquirir productes típics. Fins i tot un drac volarà sobre el mercat, mentre sona la música...

  El vessant històric d'aquesta recreació medieval es veu acompanyada per una sèrie d'activitats didàctiques, que afavoreixen que el públic assistent puga conéixer les diferents armes que empraven els soldats, el rol de les aus en l'Edat Mitjana, els diferents cavalls que s'empraven en aquesta època o com eren els arcs que s'empraven en l'època medieval.

  També hi haurà moltes activitats orientades al públic infantil: s'aniran succeint els tallers de treballs manuals, en un 'racó infantil' habilitat de forma específica per als més xicotets: allí podran donar regna solta a la seua creativitat. Així mateix, hi ha espectacles per a entretenir a xiquets i xiquetes, incloent un circ, i els contacontes narraran interessants històries sobre aventures i llegendes.

  Des de la corporació municipal es convida a tots els veïns i veïns de la Pobla de Vallbona, així com de localitats veïnes, a gaudir de les activitats que s'han programat: "És una alegria que un projecte com aquest, iniciat amb l'actual equip de govern, haja tingut un acolliment tan bo. Es tracta d'una activitat lúdica, però que també té un vessant econòmic: contribueix a donar a conéixer el nostre municipi i potencia el consum en molts comerços i el sector de l'hostaleria de la Pobla", explica l'edil de Cultura, Beatriu Palmero.

  "En aquestes activitats per a commemorar el 9 d'Octubre barregem diversió per als més xiquets amb xarrades didàctiques. Existeix un interés per promocionar la cultura i, de la mateixa manera, és una activitat reivindicativa: ens serveix per a expressar el nostre orgull com a poble valencià, i també per a canalitzar les reivindicacions polítiques, econòmiques i socials que ens corresponen i que no han sigut ateses", conclou aquesta edil.

  Especial 9 d'Octubre 2017

  Especial 9 d'Octubre 2017Entrar en el especial
  Pujar