20 de gener de 2021 20/1/21

La Pobla de Vallbona acull l'exposició de la Universitat de València ‘Territori valencià, territori runner’

La Pobla de Vallbona acull l'exposició de la Universitat de València ‘Territori valencià, territori runner’ - (foto 1)

    L'acte de presentació s'ha celebrat aquest dimarts 2 de juliol i ha comptat amb la presència del vicerector de Projecció Territorial i Societat, Jorge Hermosilla; l'alcalde de la Pobla de Vallbona, Josep Vicent Garcia; la regidora d'Esports de la Pobla de Vallbona, Iris Marco; el comissari de la mostra, i professor de la Universitat de València Víctor Agulló; i el director de l'oficina de Caixa Popular de la Pobla de Vallbona, Josep Chaques. L'exposició Territori valencià, territori runner es podrà visitar a la Pobla de Vallbona fins al 22 de juliol, coincidint amb la Setmana Esportiva i la Volta a peu que se celebra en la localitat el 19 de juliol.

    Produïda a iniciativa del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat de la Universitat de València i finançada per Caixa Popular i la Direcció General d'Esports, l'exposició consta de 32 panells. En aquesta exposició han participat 48 autors, la majoria docents i investigadors/es de la Universitat de València, així com atletes, historiadors esportius, entrenadors i periodistes, tots ells especialistes en running. Aquesta nombrosa participació imprimeix a la mostra un caràcter multidisciplinari, la qual cosa permet que s'aborde el fenomen del running des d'una àmplia varietat d'òptiques, com la salut, la fisiologia, la qualitat de vida, la nutrició, la prevenció de lesions, la psicologia, etc.

    Com succeeix amb les exposicions organitzades pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, la mostra Territori valencià, territori runner es caracteritza per la seua naturalesa itinerant, mostra de la qual cosa són els múltiples municipis que ja ha visitat: València, Massamagrell, Chulilla, l'Eliana, Siete Aguas, Paterna, Alzira, Alcoi, Gandia, Sogorb, Riba-roja de Túria, Requena, Albemesí i, ara, la Pobla de Vallbona. Pròximament, el recorregut continuarà per altres poblacions del territori valencià.

    Pujar