elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Pobla instal·la el primer tendal fotovoltaic públic d'Espanya

La Pobla instal·la el primer tendal fotovoltaic públic d'Espanya
  • El Velòdrom municipal disposa ja d'un espai contigu pioner al país

  • La lona genera energia per a carregar fins a 50 telèfons mòbils.

MÉS FOTOS
La Pobla instal·la el primer tendal fotovoltaic públic d'Espanya - (foto 2)
La Pobla instal·la el primer tendal fotovoltaic públic d'Espanya - (foto 3)
La Pobla instal·la el primer tendal fotovoltaic públic d'Espanya - (foto 4)

La Pobla de Vallbona ha instal·lat el primer tendal fotovoltaic d'ús públic, un projecte pilot que és la primera vegada que es realitza per part d'un ajuntament a Espanya. Este tendal, que consta de plaques solars flexibles, aporta ja energia neta a les persones usuàries del Velòdrom municipal de la Pobla de Vallbona.

La regidora d'Innovació de la Pobla de Vallbona, Noelia Moya, ha reconegut que “és un orgull ser pioners a Espanya, i això ha sigut possible gràcies a l'oferiment de les empreses de la zona, com son Lonatec & SolarTents, que han volgut que la Pobla de Vallbona siga el municipi en el qual establir este projecte pilot”. És per això que Moya ha aclarit que “per part nostra els hem brindat totes les facilitats perquè la ciutadania puga disposar d'energia neta i gratuïta quan acudisquen al Velòdrom municipal, al qual no li estàvem traient el rendiment que té i ara, amb esta mesura, afegida a l'obertura dels banys i altres millores, li donarem la importància que té”.

“És il·lusionant que projectes innovadors com este aposten per la Pobla, per això quan ens van plantejar la possibilitat d'establir en el nostre municipi esta instal·lació, que mai s'havia fet en cap altre ajuntament del país, començarem els treballs administratius perquè poguera ser una realitat i tant esportistes com acompanyants de l'espai públic pogueren utilitzar-la”, ha afirmat Abel Martí, alcalde de la Pobla de Vallbona, per a qui, una vegada posat en marxa, “volem estudiar més espais públics i paratges naturals on poder replicar este servici”.

I és que l'estructura de quatre pals i un tendal que s'ha situat en la zona de berenador contigua a la pista del Velòdrom municipal disposa de potència per a carregar fins a 50 telèfons, 11 ordinadors i fins i tot patinets elèctrics.

Este servici, completament gratuït per a les persones que utilitzen o s'acosten al Velòdrom municipal, s'estudiarà per a ser utilitzada en diferents espais públics que es troben allunyats dels nuclis urbans, podent oferir energia solar, completament neta, per al seu ús quotidià en paratges naturals o altres instal·lacions esportives a l'aire lliure.

Una aposta ferma de l'Ajuntament de la Pobla de Vallbona per la sostenibilitat, de la mà de l'interés per ampliar els servicis que s'ofereixen en el terme municipal, que va a més alineat a la innovació dins d'un projecte pioner, únic a Espanya, i que té a la Pobla com la seua referència inicial.

 

Pujar