31 d’octubre de 2020 31/10/20

Investiguen a tres persones per difondre 'fake news' sobre segrestos de xiquets a la Pobla de Vallbona

Investiguen a tres persones per difondre 'fake news' sobre segrestos de xiquets a la Pobla de Vallbona - (foto 1)

  En el marc de l'Operació “CREDULO” la Guàrdia Civil de València ha procedit a la investigació de 3 persones per la seua implicacion en delictes d'injúries i calúmnies a la Pobla de Vallbona.

  L'equip EDITECO LLIRIA, inicie gestions d'investigació en el marc de l'operació “CREDULO”, per difusió de “Fake New” a través de xarxes socials.

  Sent el motiu de les mateixes la publicació, i difusió en xarxes socials de “Fake New” En localitats de la comarca del Camp de Túria, i cadenes de missatges a través de l'aplicació de mensajeria instantanea, notícia de la suposada temptativa de segrest de menors a l'eixida del col·legi de la localitat de La Pobla de Vallbona.

  Aquesta notícia és ràpidament difosa, a través d'àudios, i fotografies, mitjançant les quals s'assenyala a 2 persones d'ètnia àrab, com a suposats autors d'aquests fets, amb comentaris sensibles dirigits als 2 suposats autors, apreciant-se de manera clara i recognoscible la cara d'un d'ells.

  Des del propi dia de la difusió d'aquesta “fake new”, la Guàrdia Civil realitza un seguiment de les publicacions en les diferents xarxes socials, especialment a les fotografies divulgades, davant la possibilitat de l'existència d'un possible perjudicat.

  Cosa que es produeix a través de denúncia tramitada en el Pto Ppal de La Pobla de Vallbona, Mitjançant la qual el perjudicat, denúncia la difusió en xarxes socials d'una fotografia seua, acusant-los d'una suposada temptativa de segrest de menors, indicant en la pròpia denúncia la seua no participació en cap fet d'aquest tipus, i d'aquesta gravetat.

  En la pròpia denúncia facilita 3 publicacions en una xarxa social, en les quals se l'acusa directament de la temptativa del segrest, proferint greus insults i amenaces en 2 d'elles, en les quals es veu de manera clara i recognoscible la cara del denunciant.

  Sent d'especial gravetat la difusió d'aquestes fotografies, ja que es realitzen des de perfils privats aprofitant l'anonimat que aquests atorguen, realitzant la publicació en una xarxa social, sent la mateixa visible tan sols durant 24 hores, dificultant així el rastreig de les publicacions, i la identificació dels usuaris dels perfils.

  L'equip de delictes telemàtics de la Companyia de Lliria (EDITECO LLIRIA), es fa càrrec de les gestions d'investigació. Iniciant rastreig a través de xarxes socials, obtenint la identitat dels usuaris dels perfils utilitzats per a la difusió de la “Fake New”. Procedint a la investigació dels 3 suposats autors per delicte d'injúria i calúmnies.

  Les diligències instruïdes han sigut entregades en els Jutjats de Primera Instància i Instrucció núm. 2 de Lliria.

  Pujar