elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Més pluges a la Comunitat Valenciana: continuen les precipitacions i baixen les temperatures

Més pluges a la Comunitat Valenciana: continuen les precipitacions i baixen les temperatures
  • Si te'n vas de pont de Tots Sants prepara paraigües i abric

Sembla que les precipitacions no volen abandonar la Comunitat Valenciana. Fins ara, les pluges han deixat fins a 40 litres per m2 a llocs com el Cap de la Nao a Xàbia i 18 l/m2 a la ciutat d'Alacant.

Aquest dimecres 27 d'octubre al terç sud de la Comunitat hi haurà intervals ennuvolats, més abundants al matí, amb precipitacions a primeres hores al sud d'Alacant, que podran ser més intenses a la comarca del Baix Segura; a la resta del territori, predomini de cel poc ennuvolat amb intervals de núvols alts, tendint a la tarda a intervals ennuvolats, i augmentant en zones litorals a ennuvolat al final. Nuvolositat baixa matinal o bancs de boira a zones de l'interior.

Les temperatures continuen sense canvis, llevat de lleugers descensos de les mínimes a l'interior de València. Alacant marcarà una màxima de 23ºC, mentres que València i Castelló es quedaran en 22ºC.

Al litoral d'Alacant, vent del nord-est fluix a moderat; a la resta, vent fluix variable, amb predomini de la component est a la tarda.

Pel dijous 28, tindrem predomini de cel ennuvolat, amb precipitacions en zones litorals durant el matí, més probables al litoral de València i litoral nord d'Alacant. Brumes o bancs de boira al matí a zones de l'interior.

Les temperatures mínimes amb pocs canvis, excepte ascensos locals al litoral de Castelló i interior nord de València; màximes sense canvis o en lleuger descens. Alacant continuarà amb una màxima de 23ºC, a València i Castelló el mercuri arribarà als 20ºC

Al litoral, vent fluix a moderat de component nord, rolant a la tarda a component sud; a l'interior, vent variable fluix, amb predomini de component est.

El divendres 29 d'octubre hi haurà un predomini de cel ennuvolat, sense descartar precipitacions febles i disperses a partir del migdia, més probables i abundants al terç nord. Probables boires o bancs de boira matinals a zones de l'interior.

Les temperatures mínimes amb pocs canvis i màximes en ascens. Alacant i Castelló arribaran als 24ºC, mentres que València es quedarà amb 23ºC.

Al litoral, el vent serà de component sud fluix a moderat; a l'interior, vent fluix de component oest, amb intervals de moderat a l'interior de València a la tarda.

De cara al cap de setmana, el dissabte 30 hi haurà predomini de cel ennuvolat; sense descartar alguna precipitació feble i dispersa a primeres hores al terç sud, i amb probables precipitacions a la tarda a l'interior nord i de forma generalitzada i més abundants a darreres hores a tot el territori.

Les temperatures continuen amb pocs canvis al terç nord, i amb ascensos de les mínimes i descensos de les màximes a la resta de zones. Castelló marcarà 20ºC, València 21ºC i Alacant 23ºC.

Al litoral, el vent serà de component sud fluix a moderat; a l'interior, vent fluix de component est.

Per al diumenge 31 d'octubre, a causa del pas d'un actiu davant atlàntic actiu, a la major part de la Península són probables cels ennuvolats amb precipitacions generalitzades i abundants. Amb un marge d'incertesa, són poc probables a les Balears i al sud-est peninsular.

Les temperatures augmenten a la Península i els arxipèlags, amb excepció de l'extrem occidental peninsular, on es mantenen sense canvis.

Predomini de vent del sud-oest a la Península i Balears, amb intervals de fort al litoral gallec i àrea mediterrània i cops molt forts a la serralada Cantàbrica i sistema Central.

Dilluns dia 1, donarem la benvinguda al mes de novembre amb un notable increment de la incertesa. Tot i això, és probable que a la major part de la Península tinguem cels ennuvolats amb precipitacions, però no tan abundants ni tan generalitzades com en dies previs, i en principi no s'espera que siguin localment forts o persistents. Amb un marge d'incertesa, són poc probables a la major part de l'àrea mediterrània.

Les temperatures tendeixen a disminuir a la meitat nord peninsular, i augmenten a les Canàries.

Hi predominaran vents de component oest a la Península i les Balears, amb intervals de fort en zones litorals del Cantàbric, Mediterrani andalús i de les Balears. A les Canàries tendeix a restablir-se l'alisi, fluix.

Les temperatures tendeixen a disminuir acusadament dimarts i dimecres.

Pujar