elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Un pres agredeix a diversos funcionaris a Picassent i deixa a un d'ells greu

Un pres agredeix a diversos funcionaris a Picassent i deixa a un d'ells greu
  • El sindicat CSIF denuncia que aqueix pres estava en un mòdul de reclusos de segon grau malgrat la seua perillositat a causa de la saturació de la presó

El sindicat CSIF denuncia l'agressió per part d'un pres de 1r grau, especialment perillós, a diversos funcionaris en el centre penitenciari Antonio Asunción, a Picassent. Aquest fet ha produït diverses contusions i una lesió greu a un dels empleats públics. La central sindical reclama més seguretat per al col·lectiu de treballadors i denúncia la saturació a la presó.

 La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) explica que el succés causat pel reclús, amb un llarg historial d'incidents, es va produir en el mòdul 28, que és de presos de segon grau, per la qual cosa aquest no hauria d'haver estat en ell. El sindicat subratlla que el mòdul de primers grau, el 19, està saturat i en mal estat, fins al punt que un informe del Defensor del Poble recomana el seu tancament.

CSIF alerta de la gravetat de la situació i del fet que, legalment, no pot haver-hi presos de primer grau en mòduls que no siguen els que els correspon. Aquesta circumstància ha derivat en el mal causat a diversos funcionaris. L'incident es va produir anit, quan el pres va insultar i va amenaçar a diversos empleats públics, fins al punt que van haver d'intervindre, la qual cosa va provocar contusions i una fractura en un d'ells.

La central sindical alerta de la saturació que pateix la presó de Picassent, amb més interns de primer grau dels quals li correspondria. A aquesta situació se suma l'escassetat de plantilla, amb al voltant d'un centenar de vacants per cobrir, i la falta de renovació de gran part de les instal·lacions. El sindicat demana més mesures per a garantir la seguretat del col·lectiu de treballadors.

Pujar