Picassent reivindica una sociedad libre de discriminación contra el colectivo LGTBI
L'Ajuntament de Picassent ha volgut commemorar el Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia que se celebra cada 17 de maig, denunciant la discriminació i l'odi que diàriament són víctimes les persones del col·lectiu a tot el món.
En l'acte celebrat este divendres en la plaça de l'Ajuntament de la localitat han participat estudiants de l'IES l’Om de Picassent, els qui al costat de membres de la corporació municipal encapçalats pel regidor de polítiques LGTBI Carles Silla, han llegit un manifest on es remarcava que encara hui existixen 64 països on penalitzen els actes sexuals consensuats entre persones adultes del mateix sexe, i en 11 països la pena de mort és el castic per a les relacions sexuals homosexuals.
També s'ha recordat que en 2024 es varen produir 1.955 delictes d'odi a Espanya, sent una gran part d'ells motivats per l'orientació sexual de la persona que ho patix. A més, com s'ha destacat, al voltant del 90% d'estos delictes es queden sense denunciar.
Per tot això, s'ha demanat un compromís social per a fomentar el respecte i l'empatia per a totes les persones, independentment de la seua orientació sexual o identitat de gènere, educant, sensibilitzant i promovent iniciatives de tolerància i acceptació.
Dins de la campanya municipal contra la LGTBI-fòbia s'ha programat en l'institut de secundària sessions de tallers formatius, amb l'objectiu que al voltant de 200 estudiants exploraren la diversitat i parlaren sobre justícia, inclusió i respecte per a construir un món més just per a totes les persones. A més, este dissabte es projectarà a la Casa de Cultura la pel·lícula del director Alejandro Marín "Te estoy amando locamente".
Segon Pla Municipal LGTBI
En l'última sessió plenària es va aprovar, amb els vots a favor del PSOE i Compromís, l'abstenció del PP i els vots en contra de VOX, el II Pla Municipal LGTBI de Picassent, convertint-se en un dels ajuntaments pioners en l'aprovació d'un segon pla d'estes característiques. El seu contingut arreplega objectius i accions concretes que es consideren assumibles, amb una visió transversal amb totes les àrees municipals implicades. Entre elles destaquen el desenrotllament de campanyes per a visibilitzar i fomentar el respecte cap al col·lectiu LGTBI, campanyes a les escoles per a erradicar la LGTBI-fòbia, la creació d'un observatori per al seguiment de la realitat LGTBI local o la formació especialitzada per a personal docent, tècnics i Policia Local per a detectar, previndre i donar resposta a situacions d'odi al col·lectiu LGTBI.
El pla es desenrotllarà durant el període 2025-2028, assumint el compromís d'implementar totes les accions plantejades en el document.