elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Picassent imposa sancions de fins a 3000 euros per no respectar la neteja de la via pública

Picassent imposa sancions de fins a 3000 euros per no respectar la neteja de la via pública
  • L’ordenança reguladora de neteja de via pública i recollida de residus sòlids, aprovada pel ple municipal, recull al detall les sancions quantificades en funció de la infracció

Amb la intenció de mantindre el poble net i  en general evitar actuacions que embruten l’entorn, l’Ajuntament de Picassent ha introduït nous punts on queden ben estipulades les actuacions i les sancions que poden ser imposades en cas de fer un mal ús dels contenidors del fem i no respectar les normes de reciclatge.

“Hem de ser conscients que mantindre el poble net és responsabilitat de totes i tots. Treballem per un Picassent més sostenible i respectuós amb el medi ambient per això esperem que amb estes noves estipulacions la ciutadania col·labore i siga respectuosa amb la normativa”, afirma l’alcaldessa, Conxa García.

Les infraccions són classificades en; lleus, greus i molt greus i les sancions van des de 300 a 3000 euros. Així, per exemple, dipositar les bosses de fem fora del contenidor suposa una sanció de fins a 200 euros. I l’abandonament al carrer de mobles, ensers, electrodomèstics i objectes similars suposa una multa màxima de 700 euros.

Avanç en la recollida selectiva de residus

Així mateix, l’Ajuntament té previst que en este primer trimestre de l’any s’incorpore la distribució de contenidors de matèria orgànica per tot el municipi, així com també el de recollida d’oli domèstic usat. A més, s’està treballant per facilitar el reciclatge a la ciutadania reagrupant els contenidors tots en un mateix punt en la mesura d’allò possible. D’esta manera, al estar tots junts, estes illes de punts nets ocasionaran un major reciclatge.

Pujar