7 de juliol de 2020 7/7/20

Picassent celebra el 25-N

Picassent celebra el 25-N - (foto 1)
  • Diferents activitats reivindiquen este Dia Internacional per l'eliminació de les violències contra les dones, sota el lema: "Assumeix-ho, és maltractament"

MÉS FOTOS
Picassent celebra el 25-N - (foto 2)
Picassent celebra el 25-N - (foto 3)

La Regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Picassent ha organitzat per a estos dies diferents activitats al voltant del 25-N, Dia contra la violència de gènere, amb el lema "Assumeix-ho, és maltractament", visibilitzant aquells comportaments masclistes que ens rodegen cada dia i encoratjant la ciutadania a denunciar-los.

Este dilluns 25-N el patí de l'IES l'Om es convertia en un espai de reivindicació contra la violència masclista en el qual s'implicaren i participaren alumnat, professorat i AMPA del centre. L'acció de reivindicació va consistir en un record a les dones assassinades l'any 2019 mentre es llegia un manifest on s'abordaven les situacions de violència de gènere i s'informava dels recursos existents als quals assistir en cas de viure una situació de maltractament. Per a finalitzar, alumnes i professorat del centre ficaren música i veu a la cançó Cant de lluita del grup Roba Estesa.

Finalitzada aquesta primera part, algunes mares de l'AMPA realitzaren una segona performance inspirada en la sèrie 'El cuento de la criada' on feren una crida als hòmens perquè s'uniren a la lluita feminista i poder així aconseguir canvis vertaders a la nostra societat.

La Regidoria d'Igualtat, continuant el treball de coordinació que es porta a terme amb el centre, es va unir a aquesta reivindicació amb la instal·lació del seu Punt Violeta amb l'objectiu d'informar i sensibilitzar a l'alumnat d'aquest centre envers la violència masclista, així com donar a conéixer l'existència del Servei municipal d'atenció a les dones. Les xifres dels últims informes en matèria de violència de gènere alerten de l'augment d'aquestos casos en parelles més joves, per la qual cosa cada vegada és més important la informació, sensibilització i formació en aquesta matèria.

A la vesprada, un grup de 40 persones entre dones i joves de la Casa Jove La Torta, assistiren a la Manifestació organitzada a València on milers de persones mostraren el seu rebuig a la violència masclista.

Les activitats de la Regidoria continuen esta setmana amb la projecció de la pel·lícula 'No tengas miedo' de Montxo Armendáriz, el dijous 28 de novembre a les 22 h a la Casa de Cultura.

Pujar