18 de gener de 2021 18/1/21

L’Oficina d’Atenció Ciutadana de Picassent ja emet amb cita prèvia certificats de signatura electrònica

L’Oficina d’Atenció Ciutadana de Picassent ja emet amb cita prèvia certificats de signatura electrònica - (foto 1)
  • La situació generada per l’evolució del COVID-19 ha fet que l’atenció presencial en les Administracions Públiques s’haja vist reduïda al màxim

L’OAC, des de l’entrada en vigor de l’estat d’alarma el passat 18 de març, està tancada al públic en general pel que fa a l’atenció presencial. De totes maneres, els seus treballadors i treballadores estan treballant de manera telemàtica, tot i que s’han fet torns perquè sempre hi haja dues persones en l’Oficina per tal d’atendre el telèfon i inclús algunes persones que s’acosten per resoldre dubtes.

“Volem que la ciutadania, en estos temps tan complicats, continúe sentint l’Ajuntament com l’Administració més propera, sempre disposada a ajudar i a facilitar tots els tràmits que siguen necessaris. I a hores d’ara la manera més segura de fer-ho és a través de la via telemàtica, sempre sabent que si hi ha dubtes poden solucionar-se via correu electrònic o per telèfon”, afirma la regidora de Modernització Administrativa, Ester Carbonell.

Tot i que amb el decret de l’estat d’alarma han quedat paralitzats i suspesos determinats tràmits administratius per tal d’afavorir el confinament, en l’OAC continuen treballant al 100%.. A més, com a novetat, s’estan ja fent certificats de signatura electrònica, sempre amb cita prèvia, per a tota la ciutadania en general, de manera que puguen fer tràmits i sol·licitar ajudes per via telemàtica, com és el cas dels autònoms. Per altra banda, cal afegir també altres tràmits nous, degut a que la crisi econòmica ha provocat la posada en marxa d’ajudes per als col·lectius més vulnerables. Així, per exemple, estan emetent-se al dia un gran nombre de certificats d’empadronament per la moratòria establerta en el pagament d’hipoteques.

“Vull remarcar que a l’OAC s’està treballant amb normalitat respecte a tots aquells procediments

que es poden fer telemàticament i que la ciutadania té al seu abast tota una sèrie de ferramentes per sentir-se atesa i escoltada”, afirma l’alcaldessa, Conxa García.

Pujar