6 de juny de 2020 6/6/20

L’Escola d’Adults de Picassent continua la seua activitat via telemàtica

L’Escola d’Adults de Picassent continua la seua activitat via telemàtica - (foto 1)

  Des que s’inicià l’estat d’alarma, la gran majoria de l’alumnat de l’Escola d’Adults no ha parat d’aprendre. Les noves tecnologies, com en altres casos, estan sent les grans aliades per no frenar  el seguiment de les classes. Però al mateix temps, també s’ha pensat en l’alumnat que no té accés a les ferramentes digitals.

  El confinament no està sent obstacle perquè l’Escola d’Adults de Picassent continue funcionant i porte endavant la seua activitat lectiva. Tant l’entusiasme del seu alumnat com les ganes de fer propostes i de treballar per part de l’equip docent fa que durant este temps les persones inscrites en els diversos cursos i tallers, d’alguna manera o una altra, puguen continuar aprenent.

  La via telemàtica és la més utilitzada. En la formació reglada com són els cursos per a l’obtenció del Graduat en ESO o l’Accés a Cicles Formatius, com també pel que fa l’ensenyament de llengües, com per exemple espanyol per a estrangers, valencià, anglès, francès, entre altres, i tallers com informàtica i disseny i retoc digital, l’alumnat continua la seua formació amb  ferramentes com Classroom,  Zoom i Webex (facilitat per la Conselleria d’Educació), gràcies a les quals, el professorat dona classe a través de videoconferència i també penja vídeos explicatius d’el·laboració pròpia. Així mateix està fent-se amb els tallers de Ioga, Tai-xí i Ball. En tots els casos es continua amb els mateixos horaris i el seguiment de la programació establerta, tot dins d’un bon funcionament.

  Respecte als tallers de lectoescriptura i càlcul, on l’alumnat participant és gent major, l’enviament i correcció de tasques escolars està fent-se via whatsapp. I en el cas d’aquelles persones que no compten amb este recurs, “com que l’EPA no vol deixar a ningú darrere, estem acabant de preparar un dossier d’activitats en paper per fer-lo arribar als domicilis de l’alumnat o bé que vinguen a l’escola a  recollir-los amb cita prèvia. Però açò fins que no passem a la fase 1 no ho podrem repartir”, afirma Pep Albentosa, mestre de l’escola.

  Pel que fa a tallers més manipulatius, com puga ser el de pintura o el de patchwork,  els i les alumnes continuen practicant en casa amb les indicacions que envia el professorat via whatsapp i el material propi que pogueren recollir de l’escola  abans de declarar-se l’estat d’alarma.

  “A l’Escola d’Adults l’equip docent i directiu s’han bolcat des d’un principi perquè a l’alumnat no li falten recursos ni ferramentes, així com també motivació, per continuar amb les seues tasques d’aprenentatge, i des de l’Ajuntament els oferim tot el nostre suport perquè, tot i amb les portes tancades degut al confinament, l’EPA continua sent per al veïnat un centre educatiu de referència”, afirma la regidora d’Educació, Belén Bernat.

  Pujar