15 d’octubre de 2019 15/10/19

L'Ajuntament entrega un lot de llibres del Vell i la Vella a les escoles

L'Ajuntament entrega un lot de llibres del Vell i la Vella a les escoles  - (foto 1)

L'alcaldessa del municipi, Conxa Garcia i el regidor de Cultura, Jaume Sobrevela, han fet entrega, este matí, als directors i directores dels centres públics i concertats del municipi, d'un lot amb 25 llibres del Vell i la Vella editat recentment per l'Ajuntament de Picassent.

Fa només unes setmanes, la Casa de Cultura, va acollir l'acte de presentació del llibre "El vell i la vella: una tradició de Picassent", escrit per Eloina Hernández, documentalista i escriptora, i Alberto González, mestre i il·lustrador. El llibre, fruit del treball minuciós i acurat d'estos dos veïns de Picassent mostra, a través de diverses escenes, els moments més importants d'esta festa tan autòctona que es celebra al nostre municipi cada tercer dimecres de quaresma. La publicació pretén, per una banda, donar a conéixer als xiquets i les xiquetes de Picassent esta tradició local d'una forma lúdica i per altra banda, i de manera més didàctica, treballar-la a casa i també a l'escola a partir de la guia didàctica que inclou el llibre, amb diverses fitxes de treball, expressió lliure, pintura i escriptura, a més d'una sopa de lletres amb paraules relaciones amb esta festa, entre d'altres continguts pedagògics.

Els docents s'han mostrat molt contents amb esta donació i tant l'alcaldessa del municipi, Conxa Garcia, com el regidor de Cultura, Jaume Sobrevela, han fet una crida a la celebració d'esta festa a les escoles, tot i manifestant que, «Des de l'Ajuntament, sempre hem apostat per la recuperació del nostre patrimoni i este llibre n'és un bon exemple. D'esta manera, les generacions més joves podran conéixer, treballar i compartir esta tradició, també a les aules».

ocultar
L'Ajuntament entrega un lot de llibres del Vell i la Vella a les escoles
Pujar