23 de setembre de 2020 23/9/20

L’Ajuntament bonificarà l’impost dels vehicles als propietaris de cotxes híbrids i elèctrics

L’Ajuntament bonificarà l’impost dels vehicles als propietaris de cotxes híbrids i elèctrics - (foto 1)

  L’Ajuntament de Picassent i la seua corporació municipal per unanimitat va aprovar, en el darrer plenari, una ordenança que contempla importants bonificacions en el impost municipal de vehicles per aquells propietaris que adquirisquen o tinguen un vehicle híbrid o elèctric. La proposta, presentada pel govern local socialista, bonifica amb un 30 per cent el sis primers anys a les persones que compren o tinguen un cotxe híbrid, i amb un 75 per cent quant el vehicle siga totalment elèctric. Una mesura, que segons el regidor d’Economia i Hisenda Paco Quiles, “obeeix a compensar les persones que tenen un compromís amb el medi ambient i impulsar a que les noves adquisicions de vehicles siguen cada dia més respectuoses amb el nostre entorn”, apunta l’edil.

  Les persones que estiguen en els casos que es detallen tindran un mes (en el cas de vehicles nous i fer-ho amb anterioritat a l’1 de gener en la resta de casos) per aportar la documentació necessària i l’administració local abonarà la quantitat bonificada adient a cada cas.

  Estos nous avantatges de  l’ordenança reguladora de l’impost de vehicles de tracció mecánica es complementa amb bonificacions ja existents com ara l’exenció de pagament d’este impost per a propietaris d’automòbils considerats, “històrics” o de més de 25 anys.

   1 comentari
  entrebanc
  entrebanc
  21/11/2017 12:11
  Als més contaminants?

  Com és possible que es bonifique als vehicles de més de 25 anys? Però si són amb diferència els més contaminats! Damunt aquests estan bonificats des de fa molts anys, tot just des que començaren a existir els híbrids als quals no han bonificat mai. Que no es confonga ningú; els històrics no estan al mateix cas. En efecte, també tenen més de 25 anys però el seu propietari ha sol·licitat una nova situació i matrícula (H-0000-?) (Reglament de Vehicles Històrics, aprovat per Reial Decret 1247/1995) que l'acredita com a tal. Estos vehicles gaudixen aleshores de la exempció de l'impost circulació en totes bandes. D'altra banda sembla que calga aplaudir mesures que ja s'havien d'haver posat en marxa fa molts anys. Per cert, quina ha estat l'aposta fins ara en la compra de vehicles híbrids o elèctrics en l'ajuntament de Picassent? No en té cap, només he vist un i pertany a l'empresa de jardineria contractada. Tot un exemple Picassent.

  Pujar