elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Joves de Picassent reflexionen al voltant dels drets humans

Joves de Picassent reflexionen al voltant dels drets humans
  • En este treball de conscienciació, l’alumnat de 4t d’ESO de l’IES L’OM es posa en la pell de dos persones refugiades que intenten arribar a Europa.

MÉS FOTOS
Joves de Picassent reflexionen al voltant dels drets humans - (foto 2)

Organitzada per la regidoria d’Infància, Adolescència i Joventut de l’Ajuntament de Picassent, amb la col·laboració de l’ONG Solidaritat Internacional ha tingut lloc, a la sala El Refugi Cultural, una activitat de conscienciació sobre els Drets Humans. Una manera dinàmica d’acostar als joves la realitat que es viu a altres països on no es respecten els drets fonamentals que tenim les persones.

És per això que la citada ONG, a través de “El gran joc dels Drets Humans” ha fet reflexionar els joves posant-los en la situació d’Aminata i Mahmed, dos refugiats que intenten aplegar a Europa. Les persones que han participat en el joc han hagut de prendre decisions vitals que els feien, per exemple, perdre o mantindre els diners, la seua salut física i la seua vitalitat. Com a ferramenta s’ha utilitzat el dispositiu mòbil i els vídeos y la informació que apareix en el joc, així com les persones en les que es basen els personatges, són reals i transporten l’alumnat a diverses situacions que posen en perill els protagonistes.

L’activitat ha finalitzat amb una assemblea on l’alumnat ha posat en comú quines emocions han experimentat, així com també les conclusions obtingudes d’esta vivència.

 

Pujar