20 de gener de 2020 20/1/20

Les Festes Majors a Picassent comptaran amb un punt violeta

Les Festes Majors a Picassent comptaran amb un punt violeta - (foto 1)
  • Amb esta campanya es pretén que la població més jove participe activament en estes accions i es consciencien que les Festes són sinònim de passar-ho bé i previndre les agressions sexuals

MÉS FOTOS
Les Festes Majors a Picassent comptaran amb un punt violeta - (foto 2)

Un any més, i com és degut, l'Ajuntament, a través de la Regidoria d'Igualtat, instal·larà al recinte de la plaça Europa un Punt Violeta, una ferramenta de sensibilització que ja va estar durant les passades festes de bous a través de la campanya Posa't les ulleres violeta: per unes festes lliures d'agressions sexistes i que ara torna amb el mateix objectiu: sensibilitzar i previndre les possibles conductes d’assetjament i/o agressions sexuals que puguen portar-se a terme durant la celebració dels actes programats. El Punt estarà atès per 2 promotores d'Igualtat i una psicòloga especialista en l’assistència a víctimes d’agressions sexuals, les quals faran una tasca de sensibilització per combatre d'esta manera les possibles agressions masclistes, també amb el repartiment de materials com xapes metàl·liques amb eslògans com «Posa't les ulleres violeta», «Sóc feminista» i «T'estime lliure».

A més del repartiment d'estos materials, també es repartiran polseres fluorescents de color morat a totes aquelles persones que s'acosten al Punt, així com materials impresos com un decàleg per dissuadir les conductes d’assetjament recordant les expressions o accions que indiquen consentiment i desig i les que no. Des de l’àrea d’Igualtat subratllen expressions com «Estigues quiet!», «Ningú té dret a tocar-te si tu no vols», entre d'altres. Segons assenyala la regidora de l'àrea, Belén Bernat, «Des de l'Ajuntament volem garantir la seguretat de les dones en els actes que tindran lloc al recinte festiu i treballar per l'eradicació de conductes d'assetjament cap a les dones».                                                                                                            

Esta campanya compta amb el suport del Pacte d'estat contra la violència de gènere, la Diputació de València i la Mancomunitat Intermunicipal de l'Horta Sud.

ocultar
Les Festes Majors a Picassent comptaran amb un punt violeta
Pujar