23 d’octubre de 2020 23/10/20

Diversos presos agredeixen a tres funcionaris de la presó de Picassent

Diversos presos agredeixen a tres funcionaris de la presó de Picassent - (foto 1)
  • Els reclusos van espentar al cap de servei i van colpejar als funcionaris, que van haver de sol·licitar reforços per a reduir als presos

El sindicat CSIF alerta del “desemparament” que pateix el col·lectiu de treballadors del centre penitenciari Antonio Asunción, a Picassent. La central sindical recorda que existeix més d'un centenar de vacants en totes les àrees, que augmentaran a causa de les jubilacions i passes a segona activitat imminents. En aquesta conjuntura, denúncia l'agressió patida per tres funcionaris ahir.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) assenyala que a primera hora de la vesprada d'ahir diumenge, el cap de servei del mòdul 8 de la Unitat de Compliment es va dirigir a una cel·la, acompanyat per dos funcionaris, davant la sospita que alguns interns estigueren en possessió d'objectes prohibits com a telèfons mòbils o pinchos. En sorprendre'ls, els reclusos van espentar al cap de servei i van colpejar als funcionaris, que van haver de sol·licitar reforços per a reduir als presos.

El sindicat recalca que aquest succés, igual que altres agressions patides per funcionaris de presons recentment, s'emmarca en un context de manca de treballadors i dèficit en formació. Respecte a aquesta última qüestió reclama una formació presencial, adequada per a la realitat del mitjà i que aconseguisca la totalitat dels funcionaris. CSIF també avisa de falta de mitjans materials, com “un vestuari no apte per a aquest treball o uns guants d'escorcoll compromesos per la Secretaria General i que no proporcionen”.

De la mateixa manera, el sindicat explica que ha demanat la compra de pistoles elèctriques per al seu ús solament davant aquestes situacions, “que ja s'està adquirint per a les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat i que es nega als funcionaris de presons”.

Pujar