elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Competències clau: més formació i ocupació a l'Escola d'Adults

  A Picassent, i des del CFPA del municipi s'imparteix el curs de preparació de les proves de competències clau en matemàtiques, castellà, valencià i anglès, un programa destinat a les persones desempleades majors de 16 anys que no tenen el títol de graduat en ESO. La superació de les competències clau permet l'accés al cursos de certificats de professionalitat o mòduls formatius de nivell 2 del Servef.

  Què són els Certificats de professionalitat?

  Els certificats de professionalitat són cursos oficials que servixen per acreditar les qualificacions professionals dels treballadors i treballadores davant les empreses, tant a nivell espanyol com a la Unió Europea.

  Estos cursos estan coordinats pel CFPA i el Servef. La seua duració és de 4 mesos.

  La convocatòria vigent en estos moments és la de la Resolució de 9 de març de 2018 de la Direcció General del Servei Valencià d'Ocupació i Formació.

  Qui pot participar en estes proves?

  -Totes aquelles persones que tinguen complits els 16 anys el dia en què finalitze el termini de presentació de sol·licituds de la corresponent convocatòria.
  -Si no compleixen cap dels requisits exigits per a poder realitzar cursos de Certificats de Professionalitat de nivell 2 (Graduat en ESO), poden presentar-se a les proves d'avaluació de les competències clau que convoca el Servef. D'esta manera, superant estes proves, podran acreditar que posseeixen les competències clau en matemàtiques, castellà, valencià i anglès, necessàries per a cursar amb aprofitament la formació dels Certificats de Professionalitat. A més, podran optar a una de les places reservades en les accions formatives programades que s'impartisquen en els Centres Servef de Formació, relatives a Certificats de Professionalitat.

  Quan es realitzen estes proves?

  Està prevista la realització d'un convocatòria de proves a principis de l'any 2019 i una altra a principis de l'estiu.

  Quins són els horaris?

  -Valencià: Dilluns, de 16:30 a 18:30 h.
  -Matemàtiques: Dilluns, de 16:30 a 18:30 h.
  -Anglés: Dimecres, de 16:30 a 18:30 h.
  -Castellà: Divendres, de 16:30 a 18:30 h.

  Pujar