Castellano

La Seu Universitària presenta el curs d’estiu “Elogi de les humanitats: instruments per a la reflexió i anàlisi de la realitat"

    Del 24 al 26 de juliol, la Seu Universitària de Petrer acollirà el curs d’estiu “Elogi de les humanitats: instruments per a la reflexió i anàlisi de la realitat". Un curs que té com a objectiu analitzar la importància de la cultura humanista per a l’enfortiment de l’educació.

    Les jornades, que tindran lloc al Forn Cultural (plaça de Francisco López Pina s/n) seran presentades pel degà de la Facultat de Filosofia i Lletres, Juan Mesa i per Pedro Payá, director del curs i coordinador de la Seu Universitària de Petrer.

    Sobre el contingut, Pedro Payá ha comentat que la primera jornada se centrarà en la llum dels clàssics amb la conferència “De la cólera a la ciudad de las palabras” que el poeta i professor de Llengües Clàssiques, Juan Manuel Rodríguez Tobal que s’impartirà a partir de les 10 hores.

    A continuació, a les 12 hores, la catedràtica de la Universitat de Barcelona, Rosa Navarro, enfocarà la seua intervenció en l’actualitat dels clàssics. Mentre que per a les 16.00 s’ha programat la conferència “Una fuerza que viene del pasado: los clásicos en la mirada de Pier Paolo Pasolini” que oferirà Pedro Payá, i tancarà la jornada a les 18.00 la conferència “Sub termine dogi: a la sombra de los poetas” del poeta Antonio Carvajal Milena.

    L’Humanisme com a progrés és el tema central de la segona jornada d’aquest Curs d’Estiu Rafael Altamira.

    Per a aquesta segona jornada s’han programat altres quatre conferències. En concret, a les 10 hores, “Los jóvenes y los viejos: meditación acerca de una educación perdida” amb Fernando Bárcena, catedràtic de la Universitat Complutense de Madrid; a les 12 hores, “Theodor Adorno: aportaciones para una teoría crítica de la cultura” amb José Antonio Zamora, científic titular de l’Institut de Filosofia-CSIC; a les 16 hores “Responsabilidad infinita: Lévinas y la ética de la alteridad” amb Juan Alberto Sucasas, professor de la Universitat de la Corunya; i a les 18 hores “Razón científica y razón anamnética: actualidad de una encrucijada” amb Reyes Mate, filòsof i professor emèrit de l’Institut de Filosofia-CSIC.

    Pujar