Castellano

La Seu Universitària i l'Ajuntament de Petrer dediquen un congrés a la Guerra Civil a les comarques del Vinalopó

  La Seu de la Universitat d’Alacant a Petrer i l’Ajuntament de la localitat inauguraran demà divendres 10 de maig el congrés Guerra Civil a les Comarques del Vinalopó: Història, Memòria i Patrimoni. La inauguració tindrà lloc demà a les 16 hores, en el Centre Cultural de Petrer (C/ Sant Bartomeu, 5).

  El congrés s’emmarca en el programa d’activitats integrades en «Un territori per al final d’una guerra, 1939-2019», programa amb el qual l’Ajuntament de Petrer i la Seu Universitària de Petrer, amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana, commemoren el 80 aniversari del final de la Guerra Civil espanyola, des del mes de febrer passat.

  Durant dues jornades, el divendres 10 i el dissabte 11, historiadors, acadèmics i estudiants, aprofundiran en aquest període històric i les seues repercussions a les comarques del Vinalopó. Pedro Payá, director de la Seu Universitària, coordina aquesta trobada.

  El programa començarà amb les conferències «Las últimas 100 horas de la II República», a càrrec de Fernando Hernández (Universitat Autònoma de Madrid); i «Los lugares de la guerra civil en las comarcas del Vinalopó: posibilidades de un patrimonio singular», impartida per José Ramón Valero (Universitat d’Alacant).

  El dissabte 11 de maig l’historiador Francisco Moreno parlarà de «Fondos documentales para el estudio de la guerra civil y el franquismo en el Archivo Histórico Provincial de Alicante», i la professora de la UA Mónica Moreno tractarà les «Perspectivas de género en el estudio de la guerra civil y el franquismo». El congrés continuarà amb la taula redona «Història pública, memòria democràtica i patrimoni», en la qual participaran Rafael Zurita (Universitat d’Alacant), José Miguel Santacreu (Universitat d’Alacant) i Miguel Ors Montenegro (Universitat Miguel Hernández d’Elx); i finalitzarà amb la conferència de clausura: «La investigación sobre la guerra civil y el franquismo: Líneas y principales debates», que impartirà Glicerio Sánchez (Universitat d’Alacant).

  Pujar